Καλαμάτα: Καθυστερεί η ανακοίνωση των αντιδημάρχων – Ο Καρατζέας πρόεδρος του Δ.Σ.

10:50 6/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο οδοντίατρος Παναγιώτης Καρατζέας εξελέγη πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας κατά τις χθεσινές δημαιρεσίες.

Οσον αφορά την εκλογή του προεδρείου, στους 40 συμβούλους που ψήφισαν (απουσίασε ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Σωτήρης Μιχαλόπουλος για λόγους υγείας), ο Παναγιώτης Καρατζέας εξελέγη πρόεδρος με 29 ψήφους, 9 λευκά και 2 άκυρα. Αντιπρόεδρος επανεξελέγη η Μαρία Βεργινάδη (της μείζονος μειοψηφίας) και γραμματέας αναδείχθηκε ο Γιάννης Χριστόπουλος (της δεύτερης ελάσσονος μειοψηφίας, αφού η πρώτη, η “Λαϊκή Συσπείρωση” δεν αποδέχθηκε τη θέση)

Η

εκλογή των μελών της Οικονομικής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, αναβλήθηκε για την ερχόμενη Πέμπτη, μετά από αδυναμία συνεννόησης των μειοψηφιών και έντονη αντιπαράθεση της μείζονος μειοψηφίας με την παράταξη “Αλλαγή” του Θεόδωρου Μπρεδήμα.

Επίσης ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας δεν ανακοίνωσε τα ονόματα των αντιδημάρχων, όπως το συνήθιζε μετά την εκλογή του προεδρείου του Συμβουλίου, ενώ στην ομάδα της πλειοψηφίας που συνήλθε πριν τις δημαιρεσίες, ξεκαθάρισε ότι ο πρόεδρος και οι νέοι αντιδήμαρχοι θα έχουν θητεία 1,5 χρόνου, μέχρι τον Αύγουστο του 2018 και θα οριστούν νέα πρόσωπα τον τελευταίο χρόνο, έως τον Αύγουστο του 2019 και πριν τις κρίσιμες εκλογές του Μαΐου του 2019. Οι ανακοινώσεις αναμένονται ωστόσο από τον κ.Νίκα την Κυριακή.

Keywords
Τυχαία Θέματα