Καλαμάτα: To πρώτο συγγραφικό έργο του Ευθύμιου Αλεξόπουλου

18:38 29/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Tο πρώτο συγγραφικό έργο του Ευθύμιου (Θύμιου) Αλεξόπουλου έχει το τίτλο: «Το Όνειρό μου είναι ο προσωπικός μου Ήλιος!», και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Kalliergon με τη φιλολογική επιμέλεια του Κωνσταντίνου Κωστέα.

Ο Ευθύμιος Αλεξόπουλος μιλώντας στη ΕΡΤ Καλάματας είπε: «Η συγγραφή του βιβλίου προέκυψε από την εσωτερική μου ανάγκη για επικοινωνία με άλλους ανθρώπους, η οποία καλλιεργήθηκε και μέσα από τη συμμετοχή μου σε συλλόγους με κοινωνική δράση.

Το βιβλίο είναι μια «πραγματεία» για το Όνειρο το οποίο είναι το βασικό και πολύτιμο εργαλείο για να μπορέσει κάθε άνθρωπος να οδηγηθεί στην επιτυχία. Στην επιτυχία της κατάκτησης του νοήματος της ύπαρξής του. Γιατί μόνο τότε ο άνθρωπος θα κατακτήσει εσωτερική πληρότητα που χρειάζεται για να απολαύσει το δώρο που λέγεται ζωή και το οποίο το παρέλαβε με την γέννησή του μαζί με τις απεριόριστες δυνατότητες του μυαλού του».

Ο συγγραφέας γεννήθηκε στο Διαβολίτσι Μεσσηνίας. Ύστερα από ένα προσωπικό ταξίδι χρόνων, σε συνδυασμό με αδιάκοπη μελέτη, έχει καταφέρει να μας χαρίσει ένα απόσταγμα ζωής. Δημιούργησε ένα μοναδικό «εργαλείο επιτυχίας», όπως το αποκαλεί, που ανάλογα με τον κάθε χρήστη, η διαδρομή προς την ατομική επιτυχία, η κατάκτηση δηλαδή του προσωπικού του Ήλιου, φαντάζει ελκυστική και ενδιαφέρουσα.

Το παρακάτω απόσπασμα του βιβλίου είναι γραμμένο και στο οπισθόφυλλό: «Άλλες φορές, τα Όνειρα τα ξεχνάμε τελείως, γιατί η καθημερινότητα και ο αγώνας, για να έχουμε έστω και τα ελάχιστα, δεν μας αφήνουν κανένα περιθώριο.
Κάπως έτσι, μπορεί να περάσει και ολόκληρη ζωή και εμείς να παίζουμε με τις σκέψεις μας και όλα αυτά τα όνειρα να θαφτούν οριστικά, πριν το βιολογικό μας θάνατο!
Αν, όμως, κάποια φωτεινή στιγμή, αναρωτηθούμε και μιλήσουμε με τον εαυτό μας και πούμε:
«Ρε συ! Η ζωή μας αυτή, είναι αυτή που ονειρευτήκαμε; Αυτή που θέλαμε; Αυτή που σχεδιάζαμε; Αυτή που αγωνιστήκαμε;»
Τότε είναι η μεγάλη ευκαιρία!…».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα