Το πρώτο Κέντρο Επιμόρφωσης και Δημιουργίας για ΑΜΕΑ στο Ηράκλειο (βιντεο)

18:32 29/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακατασκευής του κτιρίου που θα φιλοξενήσει το πρώτο Πολυδύναμο Κέντρο Επιμόρφωσης και Δημιουργικής Έκφρασης, που προορίζεται για άτομα με αναπηρία στο δήμο Ηρακλείου.

Το Κέντρο κατασκευάστηκε σε δημοτικό κτίριο επί της οδού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και σήμερα πραγματοποιήθηκε αυτοψία από κλιμάκιο του δήμου με επικεφαλής το δήμαρχο, Βασίλη Λαμπρινό, ο οποίος δήλωσε: «Το νέο ΚΔΑΠ/ΜΕΑ είναι μια πολύ σημαντική δομή, για τα Άτομα με Αναπηρία και τις οικογένειες τους. Όταν ξεκινήσει η λειτουργία του θα βελτιώσει την καθημερινότητά τους, προσφέροντάς

τους επιλογές για ποιοτική και δημιουργική απασχόληση. Ταυτόχρονα, με την ανάπλαση του δρόμου που βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς και με την ανάδειξη των Ενετικών Τειχών, θεωρούμε ότι ολόκληρη η περιοχή αναβαθμίζεται ουσιωδώς».

Μέσα στους επόμενους μήνες θα ολοκληρωθεί η προμήθεια και η εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού για την λειτουργία του και αναμένεται να λειτουργήσει με την έναρξη τη νέας σχολικής χρονιάς, το Σεπτέμβριο του 2021.

Τα στοιχεία του έργου

Το νέο ΚΔΑΠ /ΜΕΑ κατασκευάστηκε σε ένα διώροφο κτίσμα ιδιοκτησίας του Δήμου Ηρακλείου, με συνολικό εμβαδόν 858 μ², στο οποίο πραγματοποιήθηκαν εργασίες στατικής ενίσχυσης καθώς και μια σειρά άλλων εργασιών που το κατέστησαν λειτουργικό, χωρίς να αλλοιωθεί ο αρχιτεκτονικός του χαρακτήρας.

Περιλαμβάνει χώρους υποδοχής, εξυπηρέτησης, γραμματειακής υποστήριξης, αποθήκευσης- φόρτισης αμαξιδίων, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρους ατομικής και ομαδικής άσκησης, χώρους εργοθεραπείας και αντίστοιχα γραφεία κοινωνικής λειτουργού και εργοθεραπευτή, χώρους ανάπαυσης, χώρους αναμονής, δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας συνοδών και επισκεπτών αλλά και μικρό κυλικείο.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη 2014-2020.

 

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα