Καινοτόμες εργασίες μαθητών στο 9ο συνέδριο πληροφορικής

13:29 6/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Καινοτόμες εργασίες μαθητών με αντικείμενο τον προγραμματισμό εφαρμογών, τη ρομποτική, τους αυτοματισμούς και ερευνητικά projects θα παρουσιαστούν στο 9ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής που ξεκινάει στις 25 Απριλίου 2017.

Το συνέδριο θα διαρκέσει έως τις 28 Απριλίου και θα γίνει στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ με τη συμμετοχή 2746 μαθητών και 413 εκπαιδευτικών από 149 σχολικές μονάδες της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ρομποτικά συστήματα διαχωρισμού αποσκευών που ταξιδεύουν transit

στα αεροδρόμια, «έξυπνα» μπαστούνια για άτομα με προβλήματα όρασης, υδρορομπότ και ταΐστρες για τα αδέσποτα από υλικά ανακύκλωσης είναι μερικές μόνο από τις καινοτόμες ιδέες που εφάρμοσαν και παρουσιάζουν μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης από τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας.

Το 9ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και την ευθύνη της διοργάνωσής του έχει η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, το Σωματείο Φίλοι του Ιδρύματος Κ.Δ.Ε.Μ.Τ και οι Σχολικοί Σύμβουλοι Πληροφορικής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα