Βουλευτές της Λάρισας λένε «όχι» στα διόδια στα Τέμπη

19:31 29/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Άννα Βαγενά, ο Νίκος Παπαδόπουλος (βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας) και ο Γιώργος Κατσιαντώνης (βουλευτής Ένωσης Κεντρώων Λάρισας) ήταν οι βουλευτές που έλαβαν μέρος στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος για το θέμα των διοδίων στην κοιλάδα των Τέμπων.

Η σχετική σύμβαση, όπως τροποποιήθηκε και υπεγράφη από την προηγούμενη κυβέρνηση το 2013 προβλέπει την κατασκευή και λειτουργία διοδίων στην κοιλάδα των Τεμπών με την παράδοση του έργου των 3 δίδυμων σηράγγων.

Και οι 3 βουλευτές τάχθηκαν

υπέρ του όχι σε αυτό το ενδεχόμενο.
Ο Νίκος Παπαδόπουλος εστίασε στην αδικία για τους κατοίκους της περιοχής και τόνισε ότι η τοπική κοινωνία και τα προϊόντα της πρέπει να διακινούνται ελεύθερα. Είπε ότι o αρμόδιος υπουργός δεσμεύτηκε να δει το θέμα και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα βρεθεί λύση.

Η Άννα Βαγενά συμφώνησε ότι δεν πρέπει να λειτουργήσουν διόδια στην κοιλάδα των Τεμπών, γεγονός που συν τοις άλλοις θα επιβάρυνε σημαντικά την περιοχή με όρους περιβαλλοντικούς. Τόνισε, ωστόσο, ότι πρέπει να βρεθεί γρήγορα λύση, καθώς τα συγκεκριμένα έργα στην περιοχή έχουν καθυστερήσει υπερβολικά και πρέπει επιτέλους να ολοκληρωθούν. Δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει όπως μπορεί για να αποφευχθεί η κατασκευή των διοδίων στα Τέμπη.

Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γιώργος Κατσιαντώνης τόνισε ότι μοναδική λύση είναι ένας παράπλευρος της ΠΑΘΕ ασφαλής και αυτός είναι ο σημερινός δρόμος της κοιλάδας των Τεμπών, άρα για ποιο λόγο να τοποθετηθούν διόδια σε έναν παράπλευρο δρόμο. «Να πάμε όλοι μαζί στο υπουργείο για να διεκδικήσουμε το δίκαιο του θέματος» είπε ο βουλευτής.
Η αντιπρόσωπος του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ Βασίλη Κόκκαλη μετέφερε χειρόγραφο μήνυμα το οποίο και διαβάστηκε όπως διαβάστηκαν και τα μηνύματα των βουλευτών της Ν.Δ., Μάξιμου Χαρακόπουλου και Χρήστου Κέλλα, ενώ μήνυμα διάβασε και ο εκπρόσωπος του βουλευτή του Ποταμιού Κώστα Μπαργιώτα.

Με αφορμή τη σύσκεψη του Δήμου Τεμπών ενάντια στη λειτουργία του σταθμού διοδίων, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης δήλωσε μεταξύ άλλων:
«Η λειτουργία νέου σταθμού διοδίων στο ύψος των παλιών διοδίων στα Τέμπη παράλληλα με τη λειτουργία των πλευρικών διοδίων στον Ευαγγελισμό, εντάσσεται στην απόφαση επέκτασης που προβλέπουν οι σύμβασεις με τους επιχειρηματικούς ομίλους.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, παίρνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο διατηρεί τους υπάρχοντες σταθμούς διοδίων σε όλη τη χώρα αλλά τους επεκτείνει.
Ως κομμουνιστικό κόμμα καλούμε τους φορείς , δημάρχους, την περιφέρεια να υιοθετήσουν την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση όλων των διοδίων και δεσμευόμαστε να το επαναφέρουμε.
Θεωρούμε ότι κάθε άλλο αίτημα, πέρα από την πλήρη κατάργηση όλων των διοδίων, την ελεύθερη κίνηση στο οδικό δίκτυο, συνιστά αποπροσανατολισμό του λαού και κάλπικη αντίθεση στα διόδια

Να σημειωθεί ότι αρνητικά έχουν γνωμοδοτήσει για την τροποποίηση των περιβαλλοντικών ορών ( και άρα για τη λειτουργία διοδίων στην κοιλάδα των Τεμπών), η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Π.Ε Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας,το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας και το Δημοτικό Συμβούλιο Τεμπών.

Keywords
Τυχαία Θέματα