Καρδιτσιώτης ο μοναδικός Έλληνας βαδιστής στους Ολυμπιακούς του Ρίο

18:03 29/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου, πρωταθλητής στο βάδην, ξεκουράζεται για λίγες μέρες στην γενέτειρά του Καρδίτσα, προτού «πετάξει» την Τετάρτη για Βραζιλία προκειμένου να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Φιλοξενούμενος στη ραδιοφωνική εκπομπή Κοινά Ενδιαφέροντα της ΕΡΤ Λάρισας ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου μίλησε για την προολυμπιακή προετοιμασία του και τους στόχους που θέτει για τους Ο.Α:
«Η προετοιμασία έγινε

στο Livigno της Ελβετίας, σε υψόμετρο και καιρικές συνθήκες που βοήθησαν πολύ στο να φέρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Προπονήθηκα μαζί με κορυφαίους βαδιστές, όπως για παράδειγμα από την ομάδα της Κίνας που είναι πολύ δυνατή. Εγώ θα αγωνιστώ στα 20 χλμ και στα 50 χλμ βάδην, κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο. Είμαι, δε, ο μόνος έλληνας αθλητής που αγωνίζεται και στις δύο κατηγορίες. Στις 17 και 19 Αυγούστου διεξάγονται οι αγώνες στους οποίους συμμετέχω, στην αρχή της διοργάνωσης. Ο στόχος μου είναι να πετύχω καλύτερες επιδόσεις από τους Ο.Α του 2012 στους οποίους συμμετείχα κάνοντας πανελλήνια ρεκόρ.»

Φαίνεται πως η Καρδίτσα είναι φυτώριο πρωταθλητών στο βάδην. Ακόμη δύο Καρδιτσιώτισσες πρωταθλήτριες οι Τσινοπούλου και Ντρισμπιώτη πήραν το «εισιτήριο» και θα διαγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο της Βραζιλίας.(στα 20 χλμ βάδην)

Keywords
Τυχαία Θέματα