«Ηρακλής. Υπερβατική πορεία». Εικαστική έκθεση της Χριστίνας Κουλουμπή (video)

17:37 29/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ακουαρέλες, σκίτσα και μελέτες με ήρωα τον μυθικό Ηρακλή σε μια πορεία που η σκηνογράφος, ενδυματολόγος, ζωγράφος και ηθοποιός, Χριστίνα Κουλουμπή, μετατρέπει σε υπερβατική. Η έκθεση «Ηρακλής. Υπερβατική πορεία» παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και ολοκληρώνεται την Κυριακή 7 Αυγούστου 2016.

12 Ιουλίου 2016. Ο χορογράφος & σκηνοθέτης
Πέτρος Γάλλιας παρουσιάζει το εικαστικό δρώμενο «Ηρακλής», σε ερμηνεία της Χριστίνας Κουλουμπή, με τη συνοδεία του βιολοντσέλου του εξαιρετικού Μιχαήλ Πορφύρη και σε κείμενα από το έργο «Ηρακλής Μαινόμενος» του Ευριπίδη

Της Τζένης Χαραλαμπίδου

Γνώρισα τη Χριστίνα Κουλουμπή στο σχολείο, στην Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης. Ήταν πάντα το κορίτσι των Τεχνών. Σε όλα τα καλλιτεχνικά η πρώτη συμμετέχουσα: στη χορωδία, στη μουσική, στις θεατρικές ομάδες, να φτιάξει τα σκηνικά στις μαθητικές εκδηλώσεις, να ζωγραφίσει για τις ομαδικές εκθέσεις του σχολείου… Ξεχώριζε από το γυμνάσιο για την καλλιτεχνική ματιά της στα πράγματα, την αισθητική της που ποτέ δεν ήταν του σωρού αλλά ήταν ιδιαίτερη, για τη ζεστή χαμογελαστή ματιά της και την ευγένειά της.

Η πορεία της από τότε επιβεβαίωσε αυτά που όλοι νιώθαμε. Ότι η Χριστίνα είναι ένας μεγάλος καλλιτέχνης! Έγινε σκηνογράφος, ενδυματολόγος, ζωγράφος, ηθοποιός, με μεγάλη, τολμηρή θα έλεγα σε πολλές περιπτώσεις, παρουσία στους χώρους αυτούς ενώ έχει σπουδάσει και χορό και μουσική (εμ, το μήλο κάτω από τη μηλιά δεν θα πέσει;).

Η έκθεση της Χριστίνας Κουλουμπή «Ηρακλής. Υπερβατική πορεία» αποτελεί ένα αυτόνομο καλλιτεχνικό γεγονός που συνδέεται και προαναγγέλλει τη νέα παράσταση «Οι άθλοι του Ηρακλή», που σκηνοθετεί η μητέρα της, Κάρμεν Ρουγγέρη, και ανεβαίνει από τον Νοέμβριο 2016 στο «Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης» (σκηνικά-κοστούμια Χριστίνας Κουλουμπή).

Για τα εγκαίνια της έκθεσης, που έγιναν στις 12 Ιουλίου 2016, ο χορογράφος και σκηνοθέτης Πέτρος Γάλλιας παρουσίασε το εικαστικό δρώμενο «Ηρακλής», σε ερμηνεία της Χριστίνας Κουλουμπή, με τη συνοδεία του βιολοντσέλου του εξαιρετικού Μιχαήλ Πορφύρη και σε κείμενα από το έργο «Ηρακλής Μαινόμενος» του Ευριπίδη. Η Χριστίνα, ντυμένη στα λευκά, δημιούργησε με μπογιές, πινέλα, σκοινιά, σπάγκους και σφουγγάρια, έναν επιδαπέδιο πίνακα την ώρα που γύρω της δεκάδες θεατές την παρακολουθούσαν.

Η έκθεση ολοκληρώνεται την Κυριακή 7 Αυγούστου 2016, όμως τον Σεπτέμβριο αναμένεται να ξανανοίξει τις πόρτες της για το κοινό.

12 Ιουλίου 2016. Ο χορογράφος & σκηνοθέτης Πέτρος Γάλλιας παρουσιάζει το εικαστικό δρώμενο «Ηρακλής», σε ερμηνεία της Χριστίνας Κουλουμπή, με τη συνοδεία του βιολοντσέλου του εξαιρετικού Μιχαήλ Πορφύρη και σε κείμενα από το έργο «Ηρακλής Μαινόμενος» του Ευριπίδη

info

Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Πειραιώς 206, Ταύρος

Ώρες Έκθεσης: 18:00-22:00 -καθημερινά

Πληροφορίες: 210.3418579

Αίθουσα: Εκθεσιακός Χώρος -1ος & 2ος όροφος

Είσοδος ελεύθερη.

Keywords
Τυχαία Θέματα