Ιταλία: Όλο και περισσότεροι οι νεκροί από τον σεισμό 6,2R (upd + video + photo)

11:06 24/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δραματική είναι η κατάσταση στην Ιταλία με πολλούς εγκλωβισμένους από τον ισχυρό σεισμό 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε στις 4.36 (ώρα Ελλάδος) ξημερώματα Τετάρτης την κεντρική περιοχή της χώρας. Από εδώ μπορείτε να παρακολουθείτε σε απευθείας σύνδεση τη RAI.

Η Ιταλία επλήγη ξανά από καταστροφικό σεισμό 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σύμφωνα με τις νεώτερες πληροφορίες στα μέσα ενημέρωσης της χώρας έχει κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 22 ανθρώπους, ενώ έχει ισοπεδώσει πολλά κτήρια σε

χωριά της επαρχίας Ριέτι, στο κέντρο της χώρας. H Corriere della Sera μιλάει για 100 αγνοουμένους. Φόβοι εκφράζονται για ακόμη μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων, καθώς σύμφωνα με τις τοπικές αρχές ενδεχομένως βρίσκονται παγιδευμένοι στα ερείπια αρκετοί άνθρωποι, μεταξύ τους και μικρά παιδιά. Εγκλωβισμένη και μια οικογένεια καθώς και τουρίστες σε ξενοδοχείο που κατέρρευσε.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο Ansa, η κύρια σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 03.36, τοπική ώρα (04.36 ώρα Ελλάδας) και το επίκεντρό της είχε βάθος μόλις 4 χλμ κι εντοπίζεται σε απόσταση 2 χλμ από την κοινότητα Ακούμολι. Άλλες δύο ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις καταγράφηκαν περίπου μία ώρα αργότερα, σε διάστημα μόλις ενός λεπτού μεταξύ τους, ένω μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες είχαν καταγραφεί άλλοι 50 μετασεισμοί, μικρώτερης έντασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα