19o Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών στον Δήμο Δέλτα

10:59 24/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με κεντρικό μήνυμα «Η μουσική μας ενώνει», περισσότεροι από 500 νέοι μουσικοί θα συμμετάσχουν στο 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών που διοργανώνει, από τις 25 έως τις 28 Αυγούστου, ο Δήμος Δέλτα, στη Θεσσαλονίκη.

Μουσικά σχήματα από την Πολωνία, τη Βουλγαρία, την Κύπρο, τη Λαμία, τη Δράμα,

την Πέλλα, την Καλαμαριά, τους Αμπελόκηπους και τη Σίνδο παίρνουν μέρος στο Φεστιβάλ, σε μια μουσική γιορτή που πλέον αποτελεί θεσμό για τη Θεσσαλονίκη, καθιστώντας τον Δήμο Δέλτα διεθνές κέντρο πολιτισμού και δημιουργίας.

Κλιμάκιο Δημοτικών Φιλαρμονικών Ορχηστρών Αιγινίου, Μακρυγιάλου, Δοξάτου, Καλαμαριάς & Πέλλας, Ελλάδα

Ο δήμαρχος Δέλτα, Ευθύμιος Φωτόπουλος, αναφερόμενος στο Φεστιβάλ, που αποτελεί σημαντικό κοινωνικό και πολιτιστικό γεγονός όχι μόνο τον δήμο αλλά και ολόκληρο τον νομό, επισημαίνει: «Για 19η χρονιά, το Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών συνεχίζει να στέλνει ένα ισχυρό πολιτιστικό σήμα όχι μόνο εντός του Δήμου μας αλλά και σε ολόκληρη τη ‘‘μητροπολιτική’’ Θεσσαλονίκη. Είναι ένα πολιτιστικό γεγονός το οποίο στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή στη διοίκηση του δήμου, γιατί έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που το καθιστούν μοναδικό και απαραίτητο στην πολιτιστική ζωή ολόκληρης της περιφερειακής ενότητας: νιάτα, φιλία, συνεργασία, τέχνη, διεθνής χαρακτήρας…».

«Αυτό το Φεστιβάλ καθιερώθηκε στη συνείδηση όλων μας και έγινε αποδεκτό από την ευρωπαϊκή μουσική οικογένεια. Κάθε χρόνο συναντάμε φίλους από τα παλιά και γνωρίζουμε νέους, επικοινωνώντας μαζί τους με κωδικό ‘‘η μουσική μας ενώνει’’. Και η αγάπη μας αυτή μας οδηγεί εδώ και δεκαεννιά χρόνια στη διοργάνωση μιας καλλιτεχνικής συνεύρεσης, που αναδεικνύει την οικουμενική δύναμη της μουσικής τέχνης» τονίζει χαρακτηριστικά ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Μίλτος Πολυχρονίδης.

Η Νεανική Ορχήστρα Πνευστών “Λόβετς”, Βουλγαρία

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τα μουσικά σχήματα που συμμετέχουν διακρίνονται για την υψηλή καλλιτεχνική τους αξία και την ποιότητα των παραστάσεών τους, στοιχεία που κατατάσσουν το Φεστιβάλ στα πιο σημαντικά της Ευρώπης (μέλος των Διεθνών Δικτύων IFEA &WASBE).

Φέτος, το Φεστιβάλ φιλοξενεί πάνω από 500 μουσικούς. Συγκεκριμένα, συμμετέχουν οκτώ σχήματα:

Νέοι Μουσικοί Χωρίς ΣύνοραΚλιμάκιο Δημοτικών Φιλαρμονικών Ορχηστρών Αιγινίου, Μακρυγιάλου, Δοξάτου, Καλαμαριάς & Πέλλας, ΕλλάδαΝέοι Μουσικοί Χωρίς ΣύνοραΝεανική Ορχήστρα Πνευστών “Λόβετς”, ΒουλγαρίαΟρχήστρα Magic Brass Δήμου ΛαμίαςΟρχήστρα Νέων ΣίνδουΟρχήστρα Πανεπιστημίου Επιστημών Ζωής Βαρσοβίας, ΠολωνίαΦιλαρμονική Ορχήστρα δήμου Λάρνακας, ΚύπροςΦιλαρμονική Ορχήστρα Δήμων Αμπελοκήπων – ΜενεμένηςΦιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Λάρνακας, Κύπρος

Το Φεστιβάλ ξεκινάει την Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016, στις 21.00, στον αύλειο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου Σίνδου, με την καθιερωμένη τελετή έναρξης σε σκηνοθεσία Ρίτας και Γιάννη Πουταχίδη, και θα ολοκληρώνεται με την τελετή λήξης, την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016 και ώρα 21.00, στον ίδιο χώρο.

Η Ορχήστρα Magic Brass Δήμου Λαμίας

Παράλληλα, την Κυριακή 28 Αυγούστου, στις 19.00, πραγματοποιείται εκδήλωση στους κεντρικούς δρόμους της Σίνδου, με παρέλαση των μουσικών τμημάτων σε πρωτότυπους σχηματισμούς.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών πραγματοποιείται με την υποστήριξη της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και με τη στήριξη της επιχειρηματικής κοινότητας του Δήμου Δέλτα.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες:

19ο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών

Keywords
Τυχαία Θέματα