«Ιστορίες ανθρώπων» από την καλλιτεχνική ομάδα Πεύκων «Θεάτρου Δρώμενα»

13:08 30/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

H καλλιτεχνική ομάδα Πεύκων «Θεάτρου Δρώμενα» παρουσιάζει τις «Ιστορίες ανθρώπων» 10 αποσπάσματα μικρών ή μεγάλων θεατρικών έργων που πραγματεύονται τις ανθρώπινες εμπειρίες και σχέσεις, όπως αυτές γράφτηκαν και υμνήθηκαν από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Άλλα κωμικά, άλλα δραματικά, το κάθε ένα με τη δική του ιστορία, όλα όμως με ένα κοινό στοιχείο. Οι παραστάσεις συνεχίζονται στις 31 Μαρτίου και 1,2,7,8,9 Απριλίου 2017 στο Αμφιθέατρο του 1ου Δημ. Σχ. Πεύκων, (Λ. Δημοκρατίας 57 Πεύκα –Ρετζίκι στις 21:00)

Mία αδιάκοπη πορεία αναζήτησης, έκφρασης και δημιουργίας είναι αυτή που χαράσσει εδώ

και 15 χρόνια η καλλιτεχνική ομάδα Πεύκων «Θεάτρου Δρώμενα». Ερασιτέχνες μεν, παραγωγικοί και φιλόδοξοι δε, γαλούχησε θεατρικά και έφερε σε επαφή με το ζηλευτό κόσμο του «σανιδιού» μικρούς και μεγάλους.

Ηθοποιοί και συντελεστές προσφέρουν άοκνα στα πολιτιστικά πράγματα του τόπου μας και δείχνουν ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον και αγάπη για την τέχνη, διαδραματίζοντας ένα σημαντικό ρόλο στην προαγωγή του πολιτιστικού γίγνεσθαι των Πεύκων και όχι μόνο. Σε μια κοινωνία όπου η ουσιαστική ανθρώπινη επικοινωνία βρίσκεται σε τέλμα, το θέατρο έρχεται να μας θυμίσει ότι η αλήθεια βρίσκεται μέσα μας και πως οι αληθινές ανθρώπινες σχέσεις μπορούν να κάνουν τη ζωή μας καλύτερη…

Η καλλιτεχνική ομάδα Πεύκων «Θεάτρου Δρώμενα» είναι μια αστική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε μετά από πρωτοβουλία του συλλόγου Διδασκόντων και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου Δημ. Σχολείου Πεύκων (Ρετζίκι) το Φθινόπωρο του 2002. Στην προσπάθεια αυτή καταφέραμε και πραγματοποιήσαμε 15 θεατρικές περιστάσεις, 3 βραδιές λόγου και 5 μουσικές εκδηλώσεις.

Πιστοί όπως πάντα στο ραντεβού μας με το κοινό ετοιμάζουμε και φέτος μια νέα θεατρική παράσταση. Μια θεατρική παράσταση διαφορετική από κάθε προηγούμενη, μια θεατρική παράσταση με πολλές ιστορίες. Ιστορίες ζευγαριών, ιστορίες οικογενειών, ιστορίες με γέλιο ή με συγκίνηση. Παρουσιάζεται η απλή καθημερινή ζωή. Τα πρόσωπα , δεν είναι μοναδικά , δεν είναι μυστηριώδη , δεν είναι ήρωες .Έχουν ένα κρυφό όνειρο που ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε. Διαφαίνεται η βαθιά πίστη και αισιοδοξία προς το ωραίο μέλλον. Η αισιοδοξία δεν είναι ανάγκη υπαρξιακή, αλλά χρέος.

Πες μου, μίλησε μου! Μίλα μου σαν τη βροχή κι εγώ θα ξαπλώσω εδώ και θα σ’ ακούω…

Την σκηνοθεσία υπογράφει η Μαριλένα Μπιντεβίνου και τη μουσική επιμέλεια, την σύνθεση και τη διδασκαλία των τραγουδιών επιμελείται ο Άκης Γεροντάκης.

Η παράσταση της 31ης Μαρτίου είναι ενταγμένη στο Φεστιβάλ Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Νεάπολης Συκεών. Συγκεντρώνουμε τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου.

Η είσοδος είναι 5€ για ενήλικες και 3€ για παιδιά, φοιτητές.

Keywords
Τυχαία Θέματα