Σε πορεία σύγκλισης Ελλάδα και θεσμοί – Σημαντικό EwG στις Βρυξέλλες – Τα αντίμετρα (video)

11:53 30/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την δυνατότητα επιστροφής των θεσμών στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης διερευνά η σύνοδος των αναπληρωτών υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (EuroWorking Group/EwG) υπό τον Τόμας Βίζερ. Στο EwG που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν την ώρα τίθεται επί τάπητος η πρόοδος στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων για την β’ αξιολόγηση με τη συμμετοχή του Γιώργου Χουλιαράκη.

Τις τελευταίες ώρες

πληροφορίες από τις Βρυξέλλες κάνουν λόγο εμπόδια από το ΔΝΤ, καθώς οι απαιτήσεις του για απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και το λοκ- άουτ δεν έχουν φύγει από το τραπέζι. Ειδικότερα, ως προς το θέμα των ομαδικών απολύσεων τίθεται εκ νέου στη διαπραγμάτευση η αύξηση του ορίου από το 5% στο 10% με παράλληλη κατάργηση της προέγκρισης από το κράτος.

Από πλευρά του, το Μέγαρο Μαξίμου, έχοντας ως αιχμή του δόρατος τα εργασιακά και την απόκρουση των θέσεων του ΔΝΤ, εκτιμάται πως πολύ δύσκολα θα υποχωρήσει σε θέματα αρχών όπως είναι το θέμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων, όσο και αυτά των ομαδικών απολύσεων και της ανταπεργίας.

Τι έχει συμφωνηθεί μέχρι στιγμής

Keywords
Τυχαία Θέματα