Ήπειρος: Πληθαίνουν τα κρούσματα – Αυξάνει η ανησυχία – Έμφαση στον εμβολιασμό

08:50 15/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Ανησυχία προκαλεί στους αρμόδιους η σταθερή άνοδος των κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στην Ήπειρο, η οποία επί του παρόντος παραμένει στην «πράσινη» ζώνη του πανευρωπαϊκού επιδημιολογικού χάρτη.

Το Σαββατοκύριακο εντοπίστηκαν συνολικά 38 κρούσματα. Εξ αυτών, 25 στα Γιάννενα, 6 στην Άρτα, 3 στην Πρέβεζα και 2 στη Θεσπρωτία. Στο μεταξύ, αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα των περίπου 300 τεστ άμεσης διάγνωσης που έκαναν κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ

στην  Πρέβεζα και την Πεδινή Ιωαννίνων. Στις μονάδες λοιμωδών και τις εντατικές των νοσοκομείων νοσηλεύονται περί τα 40 άτομα.

Έμφαση στην κανονική διεξαγωγή του εμβολίου δίνουν οι αρμόδιες αρχές. Από την περασμένη εβδομάδα τα αρμόδια υπουργεία συνέστησαν σε δήμους και Πολιτική Προστασία να λάβουν όλα τα μέτρα. Στα Γιάννενα υπάρχουν τρία εμβολιαστικα κέντρα, στα νοσοκομεία και το πρώην ΙΚΑ. Ο ορεινός δημος Βορεριων Τζουμέρκων ενημέρωσε απο χθες τους κατοίκους οτι μπορεί να συνδράμει όσους πολιτες έχουν ραντεβού για εμβολιασμό. Μάλιστα, ο Γιάννης Σεντελες έδωσε τα τηλέφωνα των αντιδημάρχων, οι οποίοι θα έχουν την ευθύνη μετάβασης των πολιτών στα εμβολιαστικα κέντρα και την επιστροφή στις οικίες τους.

Ρεπορτάζ: Σ. Αργύρης, Κ. Παπαθεοδώρου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα