Κλειστά πολλά σχολεία λόγω της κακοκαιρίας – Μέσω τηλεκπαίδευσης τα μαθήματα

08:45 15/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Πολλά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα ανά την επικράτεια, εξ αιτίας της κακοκαιρίας «Μήδεια», ωστόσο η διαδικασία της εκπαίδευσης δεν θα σταματήσει.

Όπως προβλέπεται σχετικά από το υπουργείο Παιδείας, τα σχολεία που διακόπτουν τη διά ζώσης λειτουργία τους λόγω της κακοκαιρίας θα συνεχίζουν

τη λειτουργία τους μέσω τηλε-εκπαίδευσης.

Στην Αττική, όπου τα σχολεία είναι κλειστά για την ανάσχεση της διασποράς του κορονοϊού, σήμερα Δευτέρα κλειστά ειναι και τα σχολεία ειδικής αγωγής.

Εξαιτίας του χιονιού, των χαμηλών θερμοκρασιών και του ολικού παγετού που επικρατούν στη Δυτική Μακεδονία, με απόφαση των δημάρχων των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς και Γρεβενών, τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά, οι Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής, τα γυμνάσια και τα λύκεια, τη Δευτέρα 15 και την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021 θα παραμείνουν κλειστά. Επίσης, κλειστοί θα παραμείνουν και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί.

Το ύψος του χιονιού στα πεδινά αγγίζει τα 30 εκατοστά, ενώ στα ορεινά πάνω από τα 800 μέτρα υψόμετρο, το χιόνι αγγίζει τα 45 cm. Η θερμοκρασία στην Κοζάνη ήταν στους -7 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Φλώρινα στους – 10.

Τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν κλειστά και σε όλους τους δήμους Έβρου.

Το ίδιο ισχύει και για όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Δράμας καθώς και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά λόγω του ολικού παγετού.

Και τα σχολεία σε όλο το νομό Ιωαννίνων, αλλά και στον ορεινό δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη στην Άρτα.

Επίσης στο Βόλο και στο νομό Λαρίσης δεν θα υποδεχθούν μαθητές.

Κλειστά θα παραμείνουν Δευτέρα και Τρίτη και τα σχολεία όλων των βαθμίδων στους Δήμους Μυτιλήνης, Δυτικής Λέσβου και Λήμνου, ενώ στην ανατολική Σάμο μέχρι και την Τετάρτη.

Κλειστά τουλάχιστον για τη Δευτέρα θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Θήβας και Λιβαδειάς, όπως και στο σύνολο των δήμων της Φθιώτιδας και της Ευρυτανίας.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα