Ημέρες Πνευμονολογίας: Το τσιγάρο κοστίζει και σε ζωές και σε χρήμα

22:06 12/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Και τον πρώην αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητή Οικονομικών Επιστημών, Μ. Ζουμπουλάκη «επιστράτευσε» στην πρεμιέρα των «Ημερών Πνευμονολογίας 2018», ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κ. Γουργουλιάνης για να τεκμηριώσει τις βλάβες που προκαλεί το τσιγάρο, όχι μόνο στην υγεία, αλλά και στην τσέπη του κάθε καπνιστή.

Οι «Ημέρες Πνευμονολογίας» διοργανώνονται από την Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Εταιρεία Αναπνευστικών Διαταραχών και Βαρείας Νόσου συνεχώς από το 1999 μέχρι σήμερα.

Οι εργασίες του συνεδρίου άρχισαν σήμερα και ολοκληρώνονται την Κυριακή 15 Απριλίου στο ξενοδοχείο «Larisa Imperial» της Λάρισας. Οι διοργανωτές έχουν ετοιμάσει τρία σεμινάρια στις εγκαταστάσεις της Πνευμονολογικής Κλινικής στη Λάρισα στα αντικείμενα υπέρηχοι θώρακα, πνευμονική ίνωση και αγγειακά νοσήματα του πνεύμονα.
Σήμερα, πρώτη ημέρα των εργασιών του συνεδρίου διεξήχθη ένα στρόγγυλο τραπέζι για τις συνέπειες της ρύπανσης στην υγεία, ενώ η συνέχεια περιλαμβάνει συνεδριάσεις συζήτησης περιστατικών από την Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αλλά και από τουλάχιστον 6 κλινικές από όλη τη χώρα.

Ειδικές συνεδρίες είναι επίσης αφιερωμένες στην εκπαίδευση και τις επαγγελματικές προοπτικές νέων πνευμονολόγων. Οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν τις προσδοκίες των ειδικευομένων για την εκπαίδευσή τους αλλά και το καυτό θέμα της αξιολόγησης των κλινικών και θα ακούσουν την εμπειρία νέων γιατρών που βρίσκονται σε παράταση, είναι επικουρικοί, ξεκίνησαν να ιδιωτεύουν ή εργάζονται στη φαρμακοβιομηχανία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι διαλέξεις των καθηγητών των Πανεπιστημίων Λωζάνης και Βοστώνης αντίστοιχα, αύριο το βράδυ στις 8 μ.μ. με θέμα τη διαχρονική σχέση της Ιατρικής και του τουρισμού και το Σάββατο στις 12 μ. το πρωί με θέμα τη δεοντολογία που πρέπει να διέπει τη λειτουργία της φαρμακοβιομηχανίας.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα