Ζητούν ρυθμιστική για τα βαρέα οχήματα

21:00 12/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Παρουσία των τοπικών βουλευτών, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και εκπροσώπων της συνοικίας του Αγίου Γεωργίου πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη που συγκάλεσε η δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων για το πρόβλημα που ταλανίζει εδώ και χρόνια τους κατοίκους της οδού Βόλου.

Η σύσκεψη έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και τη συζήτηση συντόνιζε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων Δημήτρης Τάχος και συμμετείχαν ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, οι αντιδήμαρχοι Γεώργιος Σούλτης, Δημήτρης Μαβίδης, οι βουλευτές κκ. Νίκος Παπαδόπουλος, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος

Κέλλας, Κώστας Μπαργιώτας, Γιώργος Λαμπρούλης καθώς και εκπρόσωπος του Γεώργιου Κατσιαντώνη που βρίσκεται σε ταξίδι στην Αμερική, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός , η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο, κα. Ρένα Καραλαριώτου, ο Κώστας Καλαμπαλίκης που εκπροσωπούσε την παράταξη του Κώστα Τζανακούλη, ο πρόεδρος της 3ης Δημοτικής Κοινότητας Κώστας Ζέβλας καθώς και κάτοικοι της συνοικίας.

Πρώτος το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Λαρισαίος Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της συνοικίας του Αγίου Γεωργίου από τη διέλευση βαρέων οχημάτων από την Οδό Βόλου και τους κινδύνους που διατρέχουν καθημερινά οι κάτοικοι της περιοχής. Αμέσως μετά ο λόγος δόθηκε στον αντιδήμαρχο Δημήτρη Μαβίδη ο οποίος παρουσίασε τις δυο προτάσεις του Δήμου Λαρισαίων για την επίλυση του προβλήματος στην συνοικία του Αγίου Γεωργίου.

Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν δυο προτάσεις. Μια βραχυπρόθεσμη και μια μακροπρόθεσμη. Η βραχυπρόθεσμη προβλέπει να μην διέρχονται φορτηγά άνω των 3,5 τόνων από την Οδό Βόλου και την Λεωφόρο Καραμανλή, αλλά να παρακάμπτονται από τον περιφερειακό δρόμο των Τρικάλων προς ΠΑΘΕ, κόμβο Νίκαιας και Συκούριο. Η μακροπρόθεσμη πρόταση προβλέπει τη δημιουργία περιφερειακής οδού για να επιλυθεί το κυκλοφοριακό στη συνοικία Αγίου Γεωργίου. Πρόκειται στην ουσία για έναν εξωτερικό δακτύλιο που θα ξεκινά από την Βιοκαρπέτ και θα καταλήγει στη Καράγιωργα Μαζί με τις προτάσεις ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μαβίδης παρουσίασε και στοιχεία για την κίνηση των βαρέων οχημάτων που διέρχονται καθημερινά από τον αστικό ιστό της πόλης και έχουν καταγραφεί το 2014.

Ακολούθησε η τοποθέτησή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού ο ποίος τόνισε ότι η Περιφέρεια ετοιμάζεται να δημοπρατήσει τα έργα στην Λεωφόρο Καραμανλή από τη διασταύρωση με την Οδό Βόλου έως την οδό Αγιάς με την δημιουργία τριών κυκλικών κόμβων. Επίσης ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός πρότεινε να υπάρξει παρέμβαση στην τάφρο της Κάρλας από το Δήμο, ώστε να κλειστεί η τάφρος και να κινούνται τα βαρέα οχήματα δεξιά μπαίνοντας στη Βόλου. Όμως, η πρόταση αυτή απαιτεί και την συγκατάθεση της 110 Π.Μ. για την παραχώρηση χώρου.

Παράλληλα επεσήμανε ότι υπάρχει απαγορευτικό από το υπουργείο για την κίνηση των βαρέων οχημάτων από τον κόμβο του Μελισοχωρίου έως και το Κόμβο Βελεστίνου στην ΠΕΟ Λάρισας -Βόλου. Επιτρέπεται μόνο η διέλευση των οχημάτων που έχουν εξασφαλίσει ειδική άδεια.

Στη συνέχεια της σύσκεψης τοποθετήθηκαν οι βουλευτές Ο βουλευτής, αρχικά ο Μάξιμος Χρακόπουλος,ο Χρήστος Κέλλας, ο Νίκος Παπαδόπουλος, ο Κώστας Μπαργιώτας, ο Γιώργος Λαμπρούλης και η εκπρόσωπος του Γεώργιου Κατσιαντώνη. Όλοι τους συμφώνησαν με τις δυο προτάσεις του Δήμου και ζήτησαν να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο και να παραστούν, ώστε να πιέσουν καταστάσεις για άμεση λύση του προβλήματος και διαφυγή του κινδύνου για τροχαία δυστυχήματα. Με τις προτάσεις του δήμου συμφώνησαν και οι κάτοικοι της συνοικίας του Αγίου Γεωργίου.

Με την ολοκλήρωση της συζήτησης ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης ευχαρίστησε όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και υποσχέθηκε ότι όλοι μαζί θα επιδιώξουν το συντομότερο να δώσουν λύση στην Οδό Βόλου, ώστε να σταματήσουν να διέρχονται βαρέα οχήματα από την συνοικία του Αγίου Γεωργίου και την Λ. Καραμανλή. Βέβαια στη σύσκεψη από τους συμμετέχοντες έγινε αναφορά και στις σιδηροδρομικές γραμμές και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι που διαμένουν κοντά η διασχίζουν καθημερινά τις γραμμές. Το θέμα της υπογειοποίησης των γραμμών φαίνεται ότι βρίσκει σύμφωνους πολλούς από τους τοπικούς φορείς που ζήτησαν να γίνει νέα σύσκεψη για να συζητήσουν για το πρόβλημα των σιδηροδρομικών γραμμών.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα