«Ημέρα Συνοδού Παράλληλης Στήριξης» στο Μύλο του Παππά

18:25 17/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το κέντρο «χόριππος», Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Κοινωνικής Φροντίδας, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων διοργανώνει την «Ημέρα Συνοδού Παράλληλης Στήριξης», το Σάββατο 20 Μαΐου 2017 στο Μύλο του Παππά. Η πρόσκληση αφορά γονείς που αναζητούν Συνοδό Παράλληλης Στήριξης για εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη και σχολική ένταξη του παιδιού τους.

Είσοδος δωρεάν για όλους, απαραίτητη εγγραφή (η εγγραφή αφορά Συνοδούς και Γονείς που επιθυμούν

συνέντευξη) Ώρες: 11:00 – 14:30 Χώρος: Αμφιθέατρο, κεντρικό κτήριο – 2ος όροφος. Πληροφορίες: 2410 414 599, Νικηταρά 18, 3ος όροφος [email protected], www.horippos.gr Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι Πιστοποιημένοι Συνοδοί Παράλληλης Στήριξης που εκπαιδεύτηκαν από το κέντρο «xόριππος» κατά τα έτη 2016 και 2017 με βάση την Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς.
Οφέλη Συμμετοχής
• Μέσα από ομιλίες καταξιωμένων εισηγητών στον χώρο της εκπαίδευσης, γονείς/κηδεμόνες και συνοδοί θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή και να γνωριστούν καλύτερα.
• Συνεντεύξεις από τους γονείς/κηδεμόνες θα πραγματοποιηθούν από 12:30 -14:30 με σκοπό οι γονείς να επιλέξουν τον κατάλληλο συνοδό για το παιδί τους για τη σχολική χρονιά 2017-2018.
• Για όσους γονείς/κηδεμόνες επιθυμούν συμβουλευτική σε θέματα μαθησιακών δυσκολιών ή συμπεριφοράς, στο χώρο θα βρίσκεται η ειδική παιδαγωγός Ελένη Καπλάνη.
Το Πρόγραμμα
11:00 Καλωσόρισμα «Καθήκοντα και Προσόντα ενός σωστού Συνοδού», Βάγια Καραγιάννη, Γεωπόνος MSc, Εκπαιδευτικός ΠΕ 14.04,Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Προγραμμάτων κέντρου «xόριππος»
11:15 «Προσωποκεντρικός σχεδιασμός και Παράλληλη Στήριξη», Κωνσταντίνος Μ .Ντίνας PhD, Διευθυντής Ειδικού Σχολείου Γιάννουλης
11:30 «Κατανόηση του παιδιού με αυτισμό και ανταπόκριση στις ανάγκες του μέσα στο σχολικό πλαίσιο» Onnis Simona , Ειδική Παιδαγωγός και Σύμβουλος R.D.I (Relationship Developmental Intervention)
11:45 «Η Διαφορετικότητα στο σχολικό πλαίσιο», Δήμητρα Αναγνωστοπούλου, Ψυχίατρος Παίδων και Εφήβων
12:00 «Συνεργασία και Επικοινωνία των εμπλεκόμενων στην Εκπαίδευση των μαθητών που φοιτούν με ΠΣ/Ειδικό βοηθό», Μαρκοπούλου Ερασμία, Γονέας μαθητή με ΔΑΦ, Νομικός, ΜΕd στις Επιστήμες Αγωγής-Ειδική Εκπαίδευση, Εκπαιδευτικός ΔΕ, ΠΕ 13.50
12:15 «Συνεκπαίδευση-Συνύπαρξη-Συμβίωση στο σχολείο: Ποια τα οφέλη που αποκομίζουν τα τυπικά παιδιά» Ελένη Καπλάνη, Ειδική Παιδαγωγός, MSc Ψυχοπαιδαγωγική της Ένταξης, Επόπτρια Συνοδών, Ειδικός ΑΒΑ, Υπεύθυνη Σχεδιασμού Προγραμμάτων Παρέμβασης «xόριππος»
12:30 -14:30 Συνεντεύξεις συνοδών από γονείς/κηδεμόνες, Συμβουλευτική Γονέων. Είσοδος ελεύθερη

Keywords
Τυχαία Θέματα