Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας: Σε ασφυξία ο κλάδος της υγείας

18:08 17/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μέτρα για την αποσυμφόρηση του κλάδου της υγείας ζήτησε να ληφθεούν στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας ο πρόεδρος του Συλλόγου Κ. Γιαννακόπουλος. Ο κ. Γιαννακόπουλος, μετά από τον οικονομικό απολογισμό του 2016 και τον προϋπολογισμό του 2017, στην ομιλία του, έκανε απολογισμό της συλλογικής πολύπλευρης δράσης του Διοικητικού Συμβουλίου και έθεσε όλα τα προβλήματα που αφορούν τους γιατρούς, την υγεία και την περίθαλψη συνολικά.

Αναφέρθηκε στις μεγάλες ελλείψεις που παρατηρούνται στα Νοσοκομεία και τα Κ.Υ., που επηρεάζουν την λειτουργία τους,

καθώς πιέζονται από τη μεγάλη προσέλευση ασθενών, ελλείψει δομών Π.Φ.Υ.
Το νομοσχέδιο για τη νέα ΠΦΥ που βρίσκεται στη Βουλή προς ψήφιση θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο τη ζωή των ιδιωτών γιατρών καθώς οι νέες συμβάσεις που θα συνάψουν θα είναι με μικρότερες αμοιβές και περισσότερες υποχρεώσεις.
Οι νέοι γιατροί, τόνισε, βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση, εγκαταλείπουν μαζικά τη χώρα για να μπορέσουν να βρουν εργασία, πολλά ιατρεία και εργαστήρια κλείνουν χωρίς κανένας να νοιάζεται αυτή την στιγμή επί της ουσίας για τη «φυγή εγκεφάλων».
Το πολυνομοσχέδιο που συζητείται αυτή τη στιγμή με τα προαπαιτούμενα, προκαλεί επιπλέον φόρτιση στην κοινωνία, μέσα από την περαιτέρω αφαίμαξη εισοδημάτων, σε ένα ήδη δυσμενέστερο οικονομικό περιβάλλον.
Οι εξοντωτικές ασφαλιστικές εισφορές που έχουν επιβληθεί το 2017, στους αυτοαπασχολούμενους γιατρούς και θα τους επιβληθούν επιπλέον από το 2018 (παρά την έκπτωση 15%) μαζί με την άγρια φορολόγηση, δίνουν την χαριστική βολή στα μικρά και μεσαία ιατρεία και εργαστήρια και όχι μόνον.
Όσον αφορά τους μισθωτούς του Δημόσιου Τομέα, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, θα υποστούν σοβαρή μείωση του μισθολογίου τους.
Τέλος, ο ΕΟΠΥΥ με τις λειτουργικές του αδυναμίες και τις ανεπαρκείς συμβάσεις σε ιατρικό προσωπικό, αδυνατεί να ανταποκριθεί στις σημερινές επιτακτικές ανάγκες και απαιτήσεις των πολιτών.
Σύμφωνα με τον κ. Γιαννακόπουλο, ο προϋπολογισμός του 2017 περιορίζει τις προσδοκίες για την ανάταξη της Υγείας, που ασφυκτιά λειτουργικά και οργανωτικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα