Ηλεκτρονικές εκλογές εκπαιδευτικών για υπηρεσιακά συμβούλια- Ανακοινώσεις στη Χίο

15:01 9/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε χαμηλά επίπεδα έμειναν τα ποσοστά συμμετοχής των εκπαιδευτικών στο νομό Χίου στις ηλεκτρονικές εκλογές για τα υπηρεσιακά τους συμβούλια. Μάλιστα το γεγονός χαιρέτησε ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης: “… Ειδικά στη Χίο τα ποσοστά συμμετοχής των εκπαιδευτικών ήταν από τα χαμηλότερα πανελλαδικά. Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έδωσαν σήμερα ένα από τα καλύτερα μαθήματα σε

όλη την κοινωνία!”, σημειώνει σε δήλωσή του ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Χίου, που μεταξύ άλλων σημειώνει: “Η αποχή από τις εκλογές – παρωδία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια (Υ.Σ.) ξεπερνάει το 95% στην Πρωτοβάθμια και το 90% στη Δευτεροβάθμια. Οι εκπαιδευτικοί ενωμένοι και συσπειρωμένοι απαντήσαμε στον κυβερνητικό αυταρχισμό. Ακυρώσαμε τις εκλογές – παρωδία για τα Υ.Σ.. Ο κλάδος, καθολικά, απείχε από τις ηλεκτρονικές κάλπες…  Υπερασπιστήκαμε σήμερα, με τη μαζική μας αποχή, το δικαίωμά μας να δρούμε και να σκεφτόμαστε ελεύθερα, να επιλέγουμε εμείς τον τρόπο εκλογής των αντιπροσώπων μας. Υπερασπιστήκαμε τα σωματεία μας από την κυβερνητική παρέμβαση, τον κρατικό έλεγχο και τη νοθεία. Από αυτή την διαδικασία αποδείξαμε με τον πλέον αποφασιστικό τρόπο ότι όταν θέλουν οι εργαζόμενοι μπορούν να επιβάλουν το δίκιο τους, να κουρελιάσουν τους σχεδιασμούς κάθε κυβέρνησης. Αυτή η μάχη είναι παρακαταθήκη για το μέλλον”. Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Χίου, καλεί στην Πανεργατική απεργία στις 26 Νοεμβρίου 2020.

The post Ηλεκτρονικές εκλογές εκπαιδευτικών για υπηρεσιακά συμβούλια- Ανακοινώσεις στη Χίο appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα