Φλιν: Ετοιμάζεται να συνεργαστεί με την έρευνα για τη Ρωσία ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ;

23:46 26/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα προβλήματα του Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρόμπερτ Μιούλερ ή που δεν έχουν σταματημό, ή που ακόμα δεν έχουν αρχίσει καν. Τον προηγούμενο μήνα, ο Μιούλερ, πρώην επικεφαλής του FBI, και πλέον ειδικός κατήγορος στη διερεύνηση της πιθανής ρωσικής ανάμειξης στις αμερικανικές εκλογές, ανακοίνωσε το πρώτο κύμα παραπομπών, βάζοντας στόχο στενούς συνεργάτες του Αμερικανού προέδρου από την εποχή της προεκλογικής του εκστρατείας. Πλέον, όμως, φαίνεται πως στο στόχαστρό

του βρίσκεται ένα ακόμα μεγαλύτερο όνομα, το οποίο, μάλιστα, ίσως και να εξετάζει μια πιθανή συνεργασία με την έρευνα του Ρόμπερτ Μιούλερ.

Αυτό το όνομα είναι του Μάικλ Φλιν, του πρώην συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας στη διακυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ. Ο Μάικλ Φλιν παρέμεινε σε αυτήν τη θέση για λίγες εβδομάδες μόνο, καθώς αναγκάστηκε να παραιτηθεί επειδή πιάστηκε να ψεύδεται στο FBI. Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση τον Ιανουάριο, ο Φλιν είχε πει στο FBI πως δεν είχε μιλήσει με τον Ρώσο πρέσβη στις ΗΠΑ σχετικά με τις αμερικανικές κυρώσεις που είχαν επιβληθεί στη χώρα επί προεδρίας Ομπάμα. Το πρόβλημα, όπως επισημαίνει και ο Daily Intelligencer, είναι πως ο Ρώσος πρέσβης παρακολουθείτο σταθερά από την αμερικανική κυβέρνηση, η οποία ως εκ τούτου είχε στη διάθεσή της τις σχετικές τηλεφωνικές συνομιλίες των δύο ανδρών. Ο Μάικλ Φλιν είχε και άλλα προβλήματα που μάλλον θα τον ανάγκαζαν να παραιτηθεί, αλλά εκείνα έγιναν γνωστά μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο. Για παράδειγμα, παρέμενε μισθοδοτούμενος από την τουρκική κυβέρνηση καθ’όλη την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, και φέρεται να είχε συζητήσει με Τούρκους κυβερνητικούς αξιωματούχους το ενδεχόμενο έκδοσης του Φετουλάχ Γκιουλέν στην Τουρκία, έναντι 15 εκατομμυρίων δολαρίων. Στις σχετικές συζητήσεις συμμετείχε και ο γιος του, ο οποίος εξ αυτών καθίσταται ευάλωτος σε ποινική δίωξη.

Όλα αυτά είναι στοιχεία παρόμοια με εκείνα που έχει και στο παρελθόν χρησιμοποιήσει ο Ρόμπερτ Μιούλερ για να πείσει μάρτυρες που εμπλέκονται στην έρευνά του να προσφέρουν στοιχεία σε αντάλλαγμα για ευνοϊκότερη μεταχείριση. Μια τέτοια συνεννόηση είναι, όπως σχολιάζουν διάφοροι αναλυτές, στη σκέψη του Μάικλ Φλιν, αλλά και στους πιθανούς φόβους του Λευκού Οίκου, καθώς πρόσφατες αλλαγές στην νομική διαχείριση της υπόθεσης φαίνεται να υποστηρίζουν αυτό το σενάριο. Οι δικηγόροι του Μάικλ Φλιν, οι οποίοι μοιράζονταν τις κινήσεις τους με τους δικηγόρους του Ντόναλντ Τραμπ και του Λευκού Οίκου, σταμάτησαν αυτή την τακτική. Χωρίς να είναι βέβαιο πως ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των Η.Π.Α. διαπραγματεύεται κάποια συμφωνία, όλοι όσοι ασχολούνται με την υπόθεση ψάχνουν να βρουν ποιος άλλος θα μπορούσε να είναι ο λόγος, και αν, σε οποιαδήποτε περίπτωση, θα μπορούσε να μην είναι κακός για τον Αμερικανό πρόεδρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα