Ιδρύεται Ακαδημαϊκή Μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

10:00 30/1/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε Ηράκλειο και Θεσσαλονίκη σχεδιάζεται να λειτουργήσουν οι πρώτες Ακαδημαϊκές Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που έχουν ως στόχο την συνεχιζόμενη εκπαίδευση του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού των ΤΟΜΥ και των Κέντρων Υγείας.

Ήδη ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, απέστειλε για γνωμοδότηση στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας την πρόταση του Ιατρικού Τμήματος του ΑΠΘ

και της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας και Θράκης για την ίδρυση της πρώτης Ακαδημαϊκής Μονάδας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Οι Μονάδες αυτές θα συγκροτηθούν σε συνεργασία με τις Ιατρικές Σχολές των Πανεπιστημίων και θα έχουν ως στόχο την συνεχιζόμενη εκπαίδευση των γιατρών και του λοιπού προσωπικού που στελεχώνουν τις Δημόσιες Δομές Υγείας.
Οι Ακαδημαϊκές Μονάδες ΠΦΥ έχουν σκοπό την υπέρβαση του παλιού μοντέλου οργάνωσης και λειτουργίας της περίθαλψης σε πρωτοβάθμιο επίπεδο, δίδοντας έμφαση στο σχεδιασμό δράσεων προαγωγής υγείας, πρόληψης, θεραπείας, φροντίδας και αποκατάστασης. Αποτελούν ένα χώρο διεπιστημονικής εκπαίδευσης και ένα πεδίο παράλληλης εκπαίδευσης του προσωπικού των ΤΟΜΥ, ειδικευόμενων ιατρών και φοιτητών Ιατρικής και Νοσηλευτικής και άλλων επαγγελματιών, αναπτύσσοντας κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα