ΕΡΤ3 – «Η μεγάλη εξερεύνηση της γης» – Ντοκιμαντέρ (trailer)

09:42 30/1/2019 - Πηγή: ΕΡΤ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ στις 16:00

«Explorers: Grand Inventaire«

Σειρά 10 ωριαίων ντοκιμαντέρ.

Λιμνοθάλασσες μέσα σε λιμνοθάλασσες, μαγευτικοί ανεμοδαρμένοι βράχοι, είδη άγνωστα στους επιστήμονες, μυστηριακές παραδόσεις χιλιετίας …
Οι θησαυροί που κατοικούν στον πλανήτη μας είναι ατελείωτοι. Καθώς κερδίζουμε όλο και περισσότερες γνώσεις, αποκτούμε μια καλύτερη ιδέα για τα όσα δεν γνωρίζουμε ακόμα.
Ανακαλύπτονται και ταξινομούνται δεκαέξι χιλιάδες νέα είδη κάθε χρόνο. Και δεκάδες εκατομμύρια πρόκειται ακόμα

να ανακαλυφθούν. Κάθε μέρα οι αρχαιολόγοι αποκαλύπτουν νέους κόσμους, ξεχασμένους αρχαίους πολιτισμούς. Οι πληθυσμοί που έχουν μελετηθεί εδώ και χρόνια επανεμφανίζονται με νέα δεδομένα.
Στην παράδοση των μεγάλων επιστημονικών αποστολών του 18ου αιώνα, εξοπλισμένη με προηγμένη τεχνολογία εξερεύνησης, η σειρά αυτή μας οδηγεί σε ένα εξαιρετικό ταξίδι για να ανακαλύψουμε το μεγάλο άγνωστο – τη γη μας.
Η ομάδα των Εξερευνητών ξεκινάει να ερευνήσει τον πλανήτη και να καταγράψει τα θαύματα του-φέρνοντας στο φως πληγές, ενώ αποκαλύπτει κρυμμένους θησαυρούς στην Πολυνησία, τη Μεγάλη Βόρεια Αρκτική, την Ονδούρα, τη Ναμίμπια, την Ινδονησία Περιοχή μετά την περιοχή, χώρα μετά τη χώρα, η συλλογή προσφέρει μια πλήρη απογραφή της φυσικής και πολιτιστικής πολυμορφίας της γης.
Η ομάδα των εξερευνητών (ερευνητές, επιστήμονες και καλλιτέχνες του κινηματογράφου και της φωτογραφίας) ταξιδεύει σε όλο τον πλανήτη, συλλέγοντας ιστορίες ανθρώπων, ζώων και φυτών για να τις μοιραστεί με τον κόσμο.

Eπεισόδιο 1: ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΡΚΕΖΑΣ (The view from above: Marquesas islands)

Οι εξερευνητές κατευθύνονται προς τα νησιά Μαρκέζας, γνωστά ως «γη των ανθρώπων»
Ο θρύλος λέει ότι ο πολυνησιακός θεός Atea, θεός του φωτός, δημιούργησε το αρχιπέλαγος για να ζήσει εκεί. Στο ξέσπασμα ένος θυμού το έσπασε, μετατρέποντας το νησί σε διασπορά 15 νησίδων, που σήμερα ονομάζονται Hiva Oa, Nuku Hiva, Fatu Hiva, Ua Pou, Tahuata και πολλά άλλα … όλα με ισχυρή ταυτότητα – τη Μαρκεζανή ταυτότητα.

Δείτε το trailer
Keywords
Αναζητήσεις
ερτ3 - "η μεγαλη εξερευνηση τησ γησ"
Τυχαία Θέματα