Ιατρικός Σύλλογος Χίου: Διαμαρτυρία για αποκλεισμό από σύσκεψη υπουργείου Μετανάστευσης για κορονοϊό

18:02 26/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Έντονη ήταν η αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου Χίου για τη μη πρόσκληση στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, το μεσημέρι της Κυριακής, λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφηκαν μετά τη διένεργεια rapid tsest στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ.

Όπως αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου, “παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης στη σύσκεψη αυτή δεν εκλήθη επίσημα κανείς επιστημονικός φορέας! Ούτε ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου, ούτε οι υπεύθυνοι της Πρωτοβάθμιας

Φροντίδας Υγείας της Χίου, ούτε καν η ειδική λοιμωξιολόγος του Νοσοκομείου. Οι παραπάνω επιλογές όχι μόνο μας εκπλήσσουν αλλά μας προκαλούν και ιδιαίτερη ανησυχία!”, αναφέρει ο Σύλλογος.

Σε απάντησή του, το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου διευκρινίζει ότι προσκλήθηκε ο Σύλλογος, αλλά όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος, με απόφαση Δ.Σ. δε θα παραστούν.
Σε δηλώσεις του, όμως, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χίου, Γιάννης Μανάρας, σημειώνει ότι τηλεφωνικά κλήθηκε δύο ώρες πριν τη σύσκεψη από τη Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Χίου. Το διοικητικό συμβούλιο του Ι.Σ., υπόψη του οποίου τέθηκε το θέμα, χαρακτήρισε απαξιωτική την πρόσκληση αυτή και αποφάσισε να μην παραστεί στην σύσκεψη.

“Ως επιστημονικός φορέας του νησιού μας ακόμα και αυτή την ύστατη στιγμή με το πανδημικό κύμα να φουντώνει σε όλη τη χώρα θα επαναλάβουμε τις θέσεις μας για τη διαχείριση του προβλήματος”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου:
“• Άμεση αποσυμφόρηση του ΚΥΤ της ΒΙΑΛ. Κάτι που θα έπρεπε να είχε γίνει χτες, ας γίνει καθυστερημένα και σήμερα, όχι αύριο. Οποιεσδήποτε σκέψεις για χτίσιμο ΠΡΟΚΕΚΑ ετούτη την ώρα μόνο ως αποπροσανατολιστικές μπορούμε να τις αντιληφθούμε. Ο περιορισμός της εξάπλωσης ενός αερομεταδιδόμενου ιού δεν μπορεί να γίνει με το «σφράγισμά» του στα συρματοπλέγματα ενός ΠΡΟΚΕΚΑ.
• Άμεση θωράκιση του ΕΣΥ του Νοσοκομείου και των ΠΦΥ του νησιού μας (προσλήψεις προσωπικού, λειτουργία μονάδας ΜΑΦ και ΜΕΘ, ενδυνάμωση των υπηρεσιών καθαριότητας σε όλες τις μονάδες υγείας του νησιού).
• Αύξηση των αριθμών των τεστ για covid-19.
• Δυνατότητα για δωρεάν τεστ σε όποιον με ιατρική γνωμάτευση το χρειάζεται και τακτικός έλεγχος σε εργαζόμενους σε νευραλγικούς τομείς που θα μπορούσαν να συμβάλουν στη διασπορά του ιού (εργαζόμενους μονάδων υγείας, εργαζόμενους στο ΚΥΤ, εκπαιδευτικούς, σώματα ασφαλείας).
• Περιοδικός επιδημιολογικός έλεγχος της διασποράς στην κοινότητα με ουσιαστικά προγραμματισμένους ελέγχους και όχι για το θεαθήναι.
• Επίβλεψη ουσιαστική και αυστηρή των μέτρων σε όλους τους χώρους και ιδιαίτερα σε αυτούς που επιστημονικά έχουν οριστεί ως «εστίες υπερμετάδοσης.»

The post Ιατρικός Σύλλογος Χίου: Διαμαρτυρία για αποκλεισμό από σύσκεψη υπουργείου Μετανάστευσης για κορονοϊό appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα