Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ξεκινούν οι διαδικασίες δημοπράτησης για την ανάπλαση του κεντρικού πεζοδρόμου του Βελεστίνου

18:02 26/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Το πράσινο φως για την έναρξη των διαδικασιών δημοπράτησης του έργου της ανάπλασης  και βιοκλιματικής αναβάθμισης του κεντρικού πεζοδρόμου του Βελεστίνου άναψε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 950.000 ευρώ, αφορά στην αρχιτεκτονική διαμόρφωση και αναβάθμιση του κεντρικού πεζοδρόμου του οικισμού – έδρας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, που συγκεντρώνει όλες τις κεντρικές λειτουργίες – εμπόριο, υπηρεσίες, κτίρια διοίκησης, αναψυχή- ενώ στο μέσον σχεδόν του πεζοδρόμου υπάρχουν

ευρήματα αρχαίου τείχους που σήμερα είναι καλυμμένα με πρόχειρη κατασκευή.

«Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου Δημήτρη Νασίκα, την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τεχνικές τις υπηρεσίες δημοπρατούμε ένα έργο στο  που αλλάζει την εικόνα του Βελεστίνου και στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες των κατοίκων» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Με  στρατηγικό σχέδιο και προγραμματισμό εκσυγχρονίζουμε τον κεντρικό πεζόδρομο του οικισμού, ώστε να γίνει πιο ελκυστικός, πιο λειτουργικός, πιο πράσινος και  φιλικός στο περιβάλλον» τονίζει ο  Περιφερειάρχης.

 

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα