Η Λ. Μενδώνη στις σεισμόπληκτες εκκλησίες και στα μουσεία της Σάμου

03:03 7/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Tις εκκλησίες και τα μουσεία της Σάμου επισκέφτηκε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

Η υπουργός συνοδευόμενη από τον Γ.Γ. του Υπουργείου και τον βουλευτή του νομού καθώς από κλιμάκιο σεισμολόγων- μελών του Κεντρικού Συμβουλίου του υπουργείου επισκέφτηκε την Σάμο, προκειμένου να δει από κοντά το μέγεθος της καταστροφής και ειδικότερα στα μνημεία πολιτισμού.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης ήταν το Καρλόβασι, όπου με τον Σεβασμιώτατο Μητροπλίτη Ευσέβιο και τον Δήμαρχο Δυτικής Σάμου Αλέξανδρο Λυμπέρη επισκέφθηκαν το Μητροπολιτικό Ναό

της Κοίμησης της Θεοτόκου- που υπέστη τη μεγαλύτερη ζημιά κατά τη διάρκεια του φονικού σεισμού- την Αγία Τριάδα αλλά και τα κτίρια του Πανεπιστημίου στα Ταμπάκικα.

Στην πόλη της Σάμου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Γιώργο Στάντζο και τον Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Πανουράκη . Επισκέφθηκε το Μουσείο της Πόλης και στην συνέχεια το Πυθαγόρειο της Σάμου. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, “οι ζημιές είναι μεγάλες  αλλά όλα θα αποκατασταθούν” σημείωσε. Αναφερόμενη στον τραγικό θάνατο των δύο παιδιών είπε: “Μας λυγίζει όλους σαν γονείς.”.

Παράλληλα δεσμεύτηκε,“ότι θα υπάρχει συνεχώς κλιμάκιο του υπουργείου, που θα καταγράψει όλες τις ζημιές κάνοντας αυτοψίες και θα σταθεί αρωγός στην τοπική αυτοδιοίκηση σε μια σειρά ενεργειών που πρέπει να γίνουν… Είναι αναγκαίο να υποστυλωθούν τα μνημεία, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος ανθρώπινης ζωής η τραυματισμού. Από κει και πέρα χρειάζονται μελέτες, συστηματική δουλειά για να δούμε, πως θα ξεκινήσει η αποκατάσταση των ζημιών.” σημείωσε χαρακτηριστικά. Η κ. Μενδώνη αναχώρησε το απόγευμα της ίδια ημέρας για την Αθήνα

The post Η Λ. Μενδώνη στις σεισμόπληκτες εκκλησίες και στα μουσεία της Σάμου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα