Ειδικά μέτρα στήριξης για τους σεισμόπληκτους Σαμιώτες

03:03 7/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Σειρά μέτρων στήριξης για την σεισμόπληκτη Σάμο ανακοίνωσε στους φορείς του νησιού, με τους  οποίους συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο νησί, ο Γ.Γ  του Υπουργείου Οικονομικών  Χρήστος Τριαντόπουλος.

Ο κ. Τριαντόπουλος αφού άκουσε τα αιτήματα των εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων, δήλωσε ,ότι “τα όποια μέτρα για τις αποζημιώσεις των σεισμόπληκτων θα πρέπει να εξειδικευτούν, προκειμένου τα αρμόδια υπουργεία σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση να τρέξουν τις απαραίτητες διαδικασίες έτσι ώστε τα χρήματα να πάνε άμεσα στους δικαιούχους. Σε αυτή τη

δύσκολη κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί ειδικά στην Σάμο και γενικότερα λόγω της πανδημίας σε όλη τη χώρα στόχος της πολιτείας είναι να καταβάλει κάθε προσπάθεια για να ενισχύσει την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Σάμο  στο μέτρο του εφικτού,” δήλωσε ο κ. Τριαντόπουλος. “Τα μέτρα, που έχει λάβει η κυβέρνηση για την Σάμο είναι σχεδόν στην ίδια κατεύθυνση με αυτά που ισχύουν για τον κορονοϊό, ενώ υπάρχει ειδική πρόβλεψη ενίσχυσης των εργαζόμενων σε επιχειρήσεις, που έχουν πληγεί από τον σεισμό με την καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 534 για 3 μήνες.”

Ο Γ.Γ του υπουργείου δήλωσε, ότι “άμεσα θα υπάρξει εφάπαξ αποζημίωση για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που επλήγησαν και ενημέρωσε τους φορείς, ότι θα υπάρξουν πολλές επιτροπές για να εξετάσουν τους φακέλους των πληττόμενων επιχειρήσεων, ώστε να λάβουν γρήγορα τα χρήματα που δικαιούνται. Πολλοί επιχειρηματίες ζήτησαν ωστόσο, να βελτιωθούν τα μέτρα και να εξειδικευτούν ανάλογα με το μέγεθος της καταστροφής που υπέστη η κάθε επιχείρηση.

The post Ειδικά μέτρα στήριξης για τους σεισμόπληκτους Σαμιώτες appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα