Η Κρήτη στο πρόγραμμα Panoramed

09:30 16/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στη συνάντηση του Στρατηγικού Ευρωπαϊκού Προγράμματος Panoramed, που πραγματοποιήθηκε στην Καρταγένη της Ισπανίας, συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης. Το Panoramed υλοποιείται από 18 συνολικά Φορείς σε 12 Μεσογειακές χώρες.
Στο πλαίσιο του έργου, η Περιφέρεια Κρήτης συνεργάζεται με το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και ηγείται ομάδας εργασίας σε Μεσογειακό επίπεδο, για την ανάπτυξη συνεργειών σε ό,τι αφορά τον παράκτιο τουρισμό

και την προστασία και επιτήρηση του παράκτιου και θαλασσίου περιβάλλοντος.
Ειδικότερα, το πρόγραμμα έχει ως στόχους: α) την ενεργοποίηση όλων των συναρμοδίων και ενδιαφερομένων φορέων και υπηρεσιών, β) την κεφαλαιοποίηση και περαιτέρω αξιοποίηση των αποτελεσμάτων νέων και ολοκληρωμένων Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, γ) την συμπληρωματικότητα συναφών Ευρωπαϊκών Στρατηγικών και την αξιοποίησή τους από τις Περιφέρειες και τις Εθνικές Αρχές σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και διαπεριφερειακό επίπεδο.
Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων, το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα PANORAMED προωθεί την ενεργοποίηση των συναρμοδίων φορέων στις συμμετέχουσες χώρες, καθώς και Ευρωπαϊκών Οργανισμών και Υπηρεσιών όπως οι Γεν Δ/νσεις της Κομισιόν , Ευρωπαϊκά Δίκτυα, (CPMR) κ.α.
Για το λόγο αυτό, η τρέχουσα συνάντηση του Panoramed διοργανώθηκε παράλληλα με τη συνεδρίαση της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CPMR (Συνέλευση των Παρακτίων Περιφερειών της Ευρώπης), με προεδρεύουσα την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Keywords
Τυχαία Θέματα