Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

09:23 16/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Στην πλήρη κάλυψη της Θάσου με ασθενοφόρο όλο το 24ωρο και κατ’ επέκταση στην ενίσχυση της ασφάλειας των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού συμβάλλει η αυτόνομη λειτουργία του ΕΚΑΒ. Χθες το μεσημέρι (Πέμπτη) πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Τομέα ΕΚΑΒ Θάσου παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.
Για έμπρακτη απόδειξη της κυβέρνησης στην ενίσχυση της νησιωτικότητας έκανε λόγο ο κ. Πολάκης. «Οι ενέργειές μας απαντούν

στις ανάγκες της κοινωνίας» ανέφερε ο διοικητής του ΕΚΑΒ Κωνσταντίνος Καρκατσανόπουλος.
Ήταν αποτέλεσμα μια επταετούς προσπάθειας, τόνισε ο δήμαρχος Θάσου Κωνσταντίνος Χατζηεμμανουήλ προσθέτοντας ότι ο αγώνας συνεχίζεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας ώστε με νομοθετική ρύθμιση να υπάρχει πλοίο επιφυλακής τις νυχτερινές ώρες, κάτι που σήμερα γίνεται κατόπιν συμφωνίας με τις ναυτιλιακές εταιρίες.
Ο τομέας ΕΚΑΒ Θάσου στεγάζεται με το Κέντρο Υγείας του νησιού, στον Πρίνο.

** Σαράντα εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου είναι πιστοποιημένα στον κόλπο της Καβάλας σύμφωνα με τον διευθύνον σύμβουλο της Energean Oil & Gas, Μαθιό Ρήγα, ο οποίος χθες παρουσίασε στην Καβάλα το νέο επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρίας για την επόμενη 10ετία.
Σύμφωνα με αυτό στο πεδίο του «Ε» αρχικά θα γίνουν τρεις γεωτρήσεις και θα ακολουθήσουν άλλες δύο, ενώ συνολικά θα πραγματοποιηθούν 12 γεωτρήσεις.

** Σύσκεψη του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή προκειμένου η ομάδα εργασίας που σύστησε να γνωμοδοτήσει πάνω στην μελέτη του ΤΕΕ για την διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ από τα Τενάγη Φιλίππων.

** Η νέα τουριστική ιστοσελίδα του Δήμου Καβάλας, visit Kavala, παρουσιάστηκε χθες. Σύμφωνα με τη δήμαρχο Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, στόχος της νέας ιστοσελίδας να αναδείξει τις ομορφιές αυτού του τόπου, την πολιτιστική του κληρονομιά. Αποτελεί δε την αιχμή του δόρατος της ηλεκτρονικής τουριστικής προβολής του Δήμου Καβάλας.

** Στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου» και στο Πάρκο του Αρχαίου Θεάτρου Φιλίππων καλεί τους πολίτες να γιορτάσουν την Καθαρά Δευτέρα ο δήμος Καβάλας. Θα υπάρξουν παραδοσιακοί χοροί, ζωντανή λαϊκή και παραδοσιακή μουσική, προσφορά νηστίσιμων εδεσμάτων και κρασιού. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 11 το πρωί με ελεύθερη είσοδο.

** Σε Νέα Πέραμο, Νέα Ηρακλείτσα και Οφρύνιο οργανώνει εκδηλώσεις ο δήμος Παγγαίου την Καθαρά Δευτέρα από τις 11 το πρωί. Θα προσφερθούν νηστίσιμα εδέσματα και παραδοσιακή φασολάδα, ενώ θα ακολουθήσει πρόγραμμα με ζωντανή μουσική.

** Την Κυριακή και την Καθαρά Δευτέρα κορυφώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στη Χωριστή Δράμας. Την Κυριακή οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 11.30 το πρωί και την Καθαρή Δευτέρα στις 2 μετά το μεσημέρι με την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση.

** Στην Καβάλα, αύριο Σάββατο μετά τις 2 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί, μετά από δύο αναβολές, η Αλφαβητοπαρέλαση, η καρναβαλική παρέλαση των δημοτικών σχολείων της πόλης και του νομού.

** Με πολλές διακρίσεις επέστρεψε από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής η παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Σκάκι Σταυρούλα Τσολακίδου όπου συμμετείχε σε κλειστό αγώνα 10 ατόμων κατακτώντας την 2η θέση.

** Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες θα επικρατήσουν σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά 7. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες αναμένονται για το τριήμερο στην περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα