Η εταιρία «δρόγη βιολογικά βότανα» βραβεύτηκε με 3 αστέρια για τη βιολογική μέντα και τη λουΐζα της και είναι ανάμεσα στους νικητές των βραβείων «Great taste awards 2016»

13:11 18/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Tα «GreatTaste», τα πολυπόθητα διεθνούς φήμης και τυφλής γευσιγνωσίας βραβεία, με τα οποία τιμώνται μόνο τα πιο αξιόλογα τρόφιμα και ποτά, ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για το 2016. Από τα 10.000 προϊόντα που διαγωνίστηκαν, η Θρακιώτικη εταιρεία «δρόγη βιολογικά βότανα» βραβεύτηκε με 3 αστέρια για τη βιολογική μέντα και τη λουίζα της.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο γεωπόνος ιδρυτής της «δρόγη βιολογικά βότανα» Κώστας Παπάζογλου

τόνισε παρόλο που φέτος συμμετείχαμε δοκιμαστικά στο διαγωνισμό είμαστε ικανοποιημένη αφού από τα τρία προϊόντα που στείλαμε τα δυο βραβεύτηκαν με 3 αστέρια σκοπεύουμε να στείλουμε περισσότερα είδη να διαγωνιστούν την επόμενη χρονιά για την ώρα έχουμε αποφασίσει για το μελισσοχορτο και το φασκόμηλο θα δούμε κατά την διάρκεια της χρονιάς τη άλλο μπορούμε να στείλουμε. Σκοπός μας ήταν, να μας βοηθήσει αυτή η διάκριση να κατακτήσουμε μία θέση σε ράφια καταστημάτων του εξωτερικού
Έχουμε επαφή και εμπειρία με καταστήματα στην Αγγλία, Γάλλια και Βέλγιο έχουμε ως στόχο της αγορές Κίνας Ιαπωνίας και Νοτιάς Κορέας λήγω της ήδη ανεπτυγμένης φιλοσοφίας για την σωστή συσκευασία και κατανάλωση βότανων .Ήδη σε μια συνάντηση που οργάνωσε για την επιχειρηματικότητα το Υπουργία Εξωτερικών ενδιαφερθήκαν 17 επιχείρησης του εξωτερικού για τα προϊόντα της εταιρίας μας .Υπάρχει ανταπόκριση από το εξωτερικό αλλά πρέπει να οργανωθούμε και να ξανοιχθούμε ως εταιρία και σε άλλους παραγώγους με βάση την συμβολιακή γεωργία για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στην ποσότητα από την ζήτηση που υπάρχει τώρα.
Κλείνοντας ο Κώστας Παπάζογλου επισήμανε ότι υπάρχει η σκέψη στην εταιρία έκτος από τα 14 προϊόντα που παράγουν να μπουν σιγά στην παράγωγη αρωματικών βότανων και βιολογικού Τσαϊ του Βουνού.


Τα βραβεία Great Taste λόγω της συμμετοχής 500 και πλέον απαιτητικών ουρανίσκων που ανήκουν σε κριτικούς γαστρονομίας, chefs, μάγειρες, ιδιοκτήτες εστιατορίων και παραγωγούς καθώς επίσης και σε πλήθος συγγραφέων και δημοσιογράφων της γεύσης είναι ευρέως αναγνωρισμένα ως το πιο αξιόπιστο σύστημα διαπίστευσης για τους παραγωγούς χειροποίητων τροφίμων και προϊόντων delicatessen. Σαν παράσημο, η αλάνθαστη χρυσόμαυρη ετικέτα με το σήμα «GREAT TASTE» αποτελεί ένδειξη για ένα προϊόν με υπέροχη γεύση που υποβλήθηκε σε «ατελείωτες» ώρες τυφλών γευστικών δοκιμών από εκατοντάδες κριτές.
Γνωστή στους καταναλωτές και τους εμπόρους σαν σφραγίδα υψηλής ποιότητας, η στρογγυλή ετικέτα των Great Taste Awards αποδίδεται σε προϊόντα που υπερέχουν λόγω της γεύσης τους, χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν η επωνυμία ή η συσκευασία τους. Είτε πρόκειται για ψωμί, μέλι, σαλάμι ή δημητριακά, όλα τα υποψήφια τρόφιμα προσφέρονται εκτός του περιτυλίγματος, του βάζου ή του κουτιού τους, και οι κριτές γεύονται, συσκέπτονται και ξαναδοκιμάζουν ώστε να αποφασίσουν ποιά τρόφιμα ή ποτά αξίζουν 1, 2, ή 3 χρυσά αστέρια.

Αυτή τη χρονιά έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό 10.000 προϊόντα και από αυτά 141 βραβεύτηκαν με 3 αστέρια, 878 με 2 αστέρια και 2,520 έλαβαν από 1 αστέρι. Η κριτική επιτροπή αποτελούνταν από έναν τηλεοπτικό chef and συγγραφέα, έναν MasterChef και κριτικό εστιατορίων, έναν αρτοποιό πέμπτης γενιάς, πολλούς food buyers των Harrods, Selfridges, Fortnum & Mason, Harvey Nichols και Waitrose καθώς επίσης και διάσιμους chefs.

Keywords
Τυχαία Θέματα