ΕΡΤ Χανίων – Μ. Παραγιουδάκης: Η τουρκική εισβολή στην Κύπρο δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία (audio)

11:49 18/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και για τον ρόλο των Ελλήνων πραξικοπηματιών, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, ο τ. Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μανούσος Παραγιουδάκης.

Ο πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, αναφέρθηκε ακόμα και στη σημερινή κρίσιμη κατάσταση στην Τουρκία, αφού –όπως χαρακτηριστικά

τόνισε- η διάλυση του στρατού από τον Ερντογάν και η ανασύστασή του με στελέχωση ακραίων εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων εγκυμονεί σοβαρούς μακροπρόθεσμους κινδύνους.

Αφορμή για τη συνέντευξη ήταν η ομιλία του έμπειρου ανώτατου στρατιωτικού, με αφορμή την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Βασίλειο Ρεθύμνου, προκειμένου να τιμηθεί ο πτέραρχος Ευάγγελος Πετρουλάκης, ένας από τους χειριστές της Πολεμικής Αεροπορίας που είχαν πετάξει τα NORATLAS στην περιβόητη αποστολή ΝΙΚΗ 1974 στην Κύπρο. Στην ομιλία του, ο κ. Παραγιουδάκης χρησιμοποίησε στοιχεία από τα όσα έχουν ειπωθεί και καταγραφεί στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την Κύπρο. Η τουρκική εισβολή δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, ανέφερε ο κ. Παραγιουδάκης, ο οποίος υπενθύμισε την απόφαση της χούντας να αποσύρει το 1967 την Μεραρχία που είχε στείλει ο Γεώργιος Παπανδρέου, υποκύπτοντας στις πιέσεις των ΗΠΑ. Το πραξικόπημα στην Κύπρο αποδυνάμωσε την μαχητική ικανότητα των στρατιωτικών μας τμημάτων έναντι των εισβολέων, ανέφερε ο στρατηγός για να συμπληρώσει: «Οι πραξικοπηματίες την ώρα της εισβολής ήταν στα θέρετρα και παραθέριζαν»! Τέλος, ο κ. Παραγιουδάκης έφερε σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα της προδοσίας το γεγονός ότι δεν εφαρμόστηκε τίποτα από το σχέδιο «Κ» που προέβλεπε την αντιμετώπιση εχθρικής ενέργειας κατά της Κύπρου.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Παραγιουδάκη στην ΕΡΤ Χανίων:

– Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Keywords
Τυχαία Θέματα