«Η δεύτερη μάνα» – Δραματική κομεντί στην ΕΡΤ2

01:04 15/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ
Τη δραματική κομεντί «Η δεύτερη μάνα» (A second mother / Que Horas ela volta?), παραγωγής Βραζιλίας 2015, μεταδίδει η ΕΡΤ2, την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020, στις 22:00.

H Bαλ είναι μία μεσήλικη οικονόμος, οικότροφος νταντά, σε πλούσιο σπίτι του Σάο Πάολο.
Έχει αναθρέψει τον μοναχογιό της μεγαλοαστικής οικογένειας, Φαμπίνιο. Μόνο που αυτό είχε τίμημα: έχει αφήσει πίσω στο χωριό της τη δική της κόρη, τη Τζέσικα, την οποία δεν έχει δει για 10 ολόκληρα χρόνια.
Όταν η 18χρονη της ανακοινώνει ότι έρχεται στη μεγαλούπολη
για να δώσει εξετάσεις στην αρχιτεκτονική, η Βαλ παρακαλεί τους εργοδότες της να μείνει κι εκείνη για λίγο μαζί τους, μέχρι να την τακτοποιήσει.
Όλοι είναι αρχικά θετικοί -άλλωστε «όλοι είναι μια μεγάλη οικογένεια». Μόνο που η άφιξη του κοριτσιού θα φέρει ανατροπές στις ισορροπίες του σπιτιού και στις σχέσεις των ενοίκων του: ποιοι είναι οι χώροι υπηρεσίας και ποιοι κοινόχρηστοι, ποιοι είναι ισότιμα μέλη της οικογένειας και ποιοι το προσωπικό, ποια είναι η πραγματική μάνα ενός παιδιού και ποια πραγματικά το μεγάλωσε.Οικογενειακοί δεσμοί και πανανθρώπινες αξίες στο ντεμπούτο από τη Βραζιλία που κέρδισε δίκαια το Βραβείο Ερμηνείας για την εξαιρετική ερμηνεία της Ρεγκίνα Κασέ στο τμήμα «Σινεμά του Κόσμου» του Φεστιβάλ του Σάντανς και το Βραβείο Κοινού στο Διεθνές Φεστιβάλ Βερολίνου το 2015.

Σκηνοθεσία: Άννα Μουιλαέρτ
Πρωταγωνιστούν: Ρεγγίνα Κασέ, Καμίλα Μαντρίλα, Μιγκέλ Χοέλσας, Αντόνιο Αμπουχάμρα, Ελένα Αλμπεργκάρια

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα