Κυκλοφόρησε το τελευταίο βιβλίο του Κώστα Λιάπη «Παναγίες του Πηλίου»

00:02 15/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Κυκλοφόρησε το τελευταίο βιβλίο του Κώστα Λιάπη, “Παναγίες του Πηλίου”, από τις εκδόσεις “Ιδιόμελον”. Πρόκειται για την υλοποίηση της δέσμευσης του Μητροπολίτη Δημητριάδος, Ιγνατίου, προς τον συγγραφέα, όταν ήταν ακόμη στη ζωή.

Ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Βασίλης Αναγνωστόπουλος, γνώριζε την ύπαρξη των κειμένων, το γεγονός μεταφέρθηκε στην κόρη του Ένη Λιάπη και αποκαλύφθηκε όλο το υλικό.

Στη συνέχεια ο κ. Αναγνωστόπουλος με την συστηματική βοήθεια των φίλων του Κώστα Λιάπη, Νίκου Διαμαντάκου και Τάκη Παντελόπουλου, επιμελήθηκαν τα κείμενα, και με την γραφιστική

φροντίδα των Γραφικών Τεχνών «ΠΑΛΜΟΣ» και τον συντονισμό του Δ.Σ. της «Μαγνήτων Κιβωτού», τυπώθηκε το βιβλίο.
“Είναι πόνημα και καημός ζωής, καλαίσθητο και ελκυστικό, με την αύρα της γραφής στις σελίδες του ενός ανθρώπου, που αφιέρωσε τη ζωή του στην έρευνα και ιχνηλάτηση της λαϊκής και θρησκευτικής παράδοσης. Ο «πηλιολάτρης» Κώστας Λιάπης και μεταθανάτια με τούτο το βιβλίο μας ξεναγεί στα ιερά προσκυνήματα, στους ναούς, στα εκκλησάκια και τα παρεκκλήσια του Πηλίου, μας μιλάει για την τέχνη και την τεχνοτροπία, τις αγιογραφήσεις, τους δωρητές και τα ιστορικά των μονών και μονυδρίων, επικεντρώνοντας το ερευνητικό του βλέμμα στην εικόνα της Παναγίας του ιερού κτίσματος. Και κάθε κείμενο συνοδεύεται από το ανάλογο φωτογραφικό υλικό, ώστε να πλουτίζεται η σκέψη και να κερδίζει λάμψη από το κάλλος της πηλιορείτικης τέχνης”, αναφέρεται στην έκδοση του βιβλίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα