Η Μπάρμπαρα Στράιζαντ αποκάλυψε πως κλωνοποίησε τον σκύλο της δύο φορές

12:35 1/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε συνέντευξή της στο αμερικανικό περιοδικό Variety, η τραγουδίστρια Μπάρμπαρα Στράιζαντ αποκάλυψε ότι δύο από τα τρία της σκυλιά έχουν κλωνοποιηθεί από κύτταρα που προήλθαν από το στόμα και το στομάχι του σκύλου της Σαμάνθα που πέθανε πέρυσι.

«Έχουν διαφορετικές προσωπικότητες», δήλωσε η Στράιζαντ αναφερόμενη στα κλωνοποιημένα κουτάβια. «Περιμένω να μεγαλώσουν για να δω αν έχουν τα καστανά μάτια και την σοβαρότητα της».

Από το 1996, την χρονιά που γεννήθηκε το πρώτο κλωνοποιημένο ζώο, η Ντόλι το πρόβατο, έχουν ακολουθήσει κι άλλες κλωνοποιήσεις περίπου 12 είδη

θηλαστικών, όπως βοοειδή, ελάφια, άλογα, κουνέλια και σκύλοι. Ερευνητές από τη Νότια Κορέα ανακοίνωσαν ότι κλωνοποιήσαν ένα σκυλί για πρώτη φορά το 2005, μετά από σχεδόν τρία χρόνια εργασίας και περισσότερα από 1.000 αυγά. Το 2008, μια εταιρεία από την Καλιφόρνια συνεργάστηκε με το εργαστήριο Sooam Biotech της Νότιας Κορέας με σκοπό να κλωνοποιήσει πέντε σκυλιά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The New York Times, τα πρώτα τρία κουτάβια από το πείραμα γεννηθηκαν στη Νότια Κορέα. Το εργαστήριο έχει ήδη κλωνοποιήσει περισσότερα από 600 σκυλιά.

Το κόστος μιας κλωνοποίησης

H Sooam Biotech χρεώνει περίπου 100.000 δολάρια για μια κλωνοποίηση ενώ η ViaGen Pets, μια άλλη εταιρεία που εδρεύει στο Τέξας, χρεώνει 50.000 δολάρια και 1.600 δολάρια για να διατηρήσει μόνο τα γονίδια του κατοικίδιου ζώου. Η διαδικασία κλωνοποίησης και ειδικά η εγκυμοσύνη ενός σκύλου διαρκεί περίπου 60 ημέρες.

ΠΗΓΗ: The New York Times

Keywords
Τυχαία Θέματα