Εφαλτήριο αναβάθμισης των ελληνογερμανικών σχέσεων η επίσκεψη Μέρκελ (video)

15:41 11/1/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Αναχώρησε νωρίς το απόγευμα από την Αθήνα η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, μετά την ολοκλήρωση της διήμερης επίσκεψής της. Η επίσκεψη της Καγκελαρίου σηματοδότησε στην αναθέρμανση των ελληνογερμανικών σχέσεων. Στις συναντήσεις της με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε την αμέριστη στήριξη της χώρας της στη μεταμνημονική Ελλάδα, ενώ δεν εμφανίστηκε εντελώς αρνητική όταν ο κ. Παυλόπουλος

έθεσε το θέμα των πολεμικών επανορθώσεων. Στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης της εξέθεσε τις θέσεις του κόμματος του για τη συμφωνία των Πρεσπών και γιατί θα την καταψηφίσει.

Την Πέμπτη, κατά τη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου, η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκαν στις δυσκολίες που προηγήθηκαν και τη νέα προοπτική στις σχέσεις των δύο χωρών αλλά και τη συνεργασία στα μεγάλα ευρωπαϊκά ζητήματα.

Καλωσορίζοντας την καγκελάριο της Γερμανίας, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι κλείνει ένας δύσκολος κύκλος στις σχέσεις των δύο χωρών και αρχίζει μία πιο αισιόδοξη προοπτική.

Εγκώμια στην Ελλάδα για όσα πέτυχε εξέφρασε η Άγκελα Μέρκελ, αναγνωρίζοντας τη σκληρότητα των μέτρων που είχαν επιβληθεί στην χώρα μας.

Μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας παρέθεσε δείπνο προς τιμή της Άγκελα Μερκελ στον Πειραιά.

Σχετική είδηση: Κατάθεση στεφάνου από την Αν.Μέρκελ στo μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη (video)

Ρεπορτάζ: Λ. Παναγιώτου, Κ. Λασκαράτος, Γ. Παντελάκης
Πηγή: ΕΡΤ1

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα