Η « Ηatsicho» της Πάτρας

09:52 5/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Έχοντας δίπλα το πιστό του σκυλί -που δεν τον εγκατέλειψε στιγμή- βρέθηκε νεκρός πλανόδιος μουσικός στην Πάτρα. Ο 55χρονος Πολωνός Yaroslav–Damian Turton ήταν η γνώριμη φιγούρα της πόλης που μαζί με τη σκυλίτσα του σχεδόν καθημερινά έπαιρνε το ακορντεόν του και έπαιζε μουσική σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Χθες μουσικοί, φίλοι του , τα τρία παιδιά του, συγγενικά του πρόσωπα αλλά και άνθρωποι που δεν τον γνώριζαν προσωπικά -αλλά είχαν δεθεί με τη γνώριμη φιγούρα του- τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία.

Ο αγαπημένος

μουσικός του δρόμου είχε έρθει στην Πάτρα , πριν 12 χρόνια μαζί με την οικογένειά του. Το τελευταίο διάστημα πριν το θάνατο του είχε μείνει μόνος του στην Ελλάδα, αφού η οικογένειά του επέστρεψε στην Πολωνία. Μόνη του παρηγοριά η Νταίζη , η σκυλίτσα του που είχε βρει σε δρόμο στην πατρίδα του και το πήρε μαζί του… δεν τον εγκατέλειψε ποτέ …ούτε στο θάνατό του. Για τέσσερις μέρες, στεκόταν δίπλα στο νεκρό αφεντικό της…

Ο Yaroslav βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στη συμβολή των οδών Κουμανιώτου και Καποδιστρίου. Η δυσοσμία ανάγκασε του ενοίκους της πολυκατοικίας να καλέσουν την Αστυνομία. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική γνωμάτευση που έγινε από την Ιατροδικαστή Αγγελική Τσιόλα, ο θάνατος του επήλθε από παθολογικά αίτια.

…όσο για την Νταίζη – η 14χρονη σκυλίτσα του με προβλήματα ακοής και όρασης- βρήκε προσωρινά φιλοξενία στο σπίτι πατρινής φιλόζωης. Το ενδιαφέρον από αρκετούς για να την υιοθετήσουν είναι κάτι παραπάνω από συγκινητικό.

Για περισσότερες πληροφορίες:

στο Facebook: Φιλόζωοι Πάτρας Εθελοντέςemail: [email protected] καιστο τηλέφωνο: 6994618390

Σύνταξη: Αθανασία Σταμοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα