Γρεβενά: Παραπομπές για έργα που δεν ταυτοποιήθηκαν

09:18 4/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την παραπομπή πρώην νομάρχη και δημάρχου Γρεβενών, Δημοσθένη Κουπτσίδη, να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τις απευθείας αναθέσεις έξι έργων, των 5.800 ευρώ, χωρίς ΦΠΑ, που δεν έχει ταυτοποιηθεί η εκτέλεσή τους, αποφάσισε με βούλευμα το Συμβούλιο Εφετών Δυτικής Μακεδονίας.

Στην υπόθεση αυτή, που αφορά τα έργα ανάπλασης των γηπέδων: Αγίου Γεωργίου, Αγίου Κοσμά Μηλιάς και Περιβολίου, όπως επίσης του Ιερού Ναού της Ιτέας και της τσιμεντόστρωσης δρόμου στο Τριφύλλι, φέρεται το Δημόσιο να έχει ζημιωθεί έως και με 41.000

ευρώ, καθώς σύμφωνα με το βούλευμα δεν έχει ταυτοποιηθεί η εκτέλεσή τους από τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ.

Κατηγορούμενος στην υπόθεση, με την κατηγορίας της απλής συνέργειας είναι και εργολάβος επιχειρηματίας στον οποίο είχε ανατεθεί η εκτέλεση των έργων, την περίοδο από 28 Αυγούστου έως 30 Δεκεμβρίου 2008.

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα. Εμπιστευόμαστε την Ελληνική Δικαιοσύνη και θα πράξουμε ότι και όταν χρειαστεί», δήλωσε στην ΕΡΤ Κοζάνης ο κ. Κουπτσίδης, που διέψευσε τα δημοσιεύματα μερίδας Τύπου ότι υπέβαλε την παραίτησή του από μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και της προεδρίας της Επιτροπής Ασφάλειας και Γηπέδων, όπως και ότι είχε συνάντηση για το θέμα αυτό με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Ευάγγελο Γραμμένο, ενώ επισήμανε ότι «αν υπάρχει ηθικό θέμα θα παραιτηθεί». Ο κ. Κουπτσίδης βρίσκεται επίσης και στην προεδρία της ΕΠΣ Γρεβενών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Κοζάνης, τόσο ο κ. Κουπτσίδης όσο και ο εργολάβος επιχειρηματίας αναμένεται να ζητήσουν, μέσω των δικηγόρων τους την επίσπευση της δίκης.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Keywords
Τυχαία Θέματα