Αύριο το Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας των συνταξιούχων

09:18 4/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καλεί όλες τις γυναίκες και άνδρες συνταξιούχους τους συνταξιούχους, να πάρουν μέρος στην πανσυνταξιουχική συγκέντρωση που οργανώνουν τα συνεργαζόμενα συνταξιουχικά σωματεία, την Πέμπτη 5 Οκτώβρη, στις 10.30 π.μ, στην Κ. Πλατεία της Λάρισας, γιατί κυβέρνηση-κεφάλαιο-Ε.Ε, με παλιά και νέα μέτρα τσακίζουν τις συντάξεις, την υγεία και την Κοινωνική Ασφάλιση.
Τέσσερις στους δέκα συνταξιούχους παίρνουν σήμερα κύρια σύνταξη

κάτω από 500 ευρώ μεικτά, με τους νόμους της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Οι αποδοχές πείνας καταδικάζουν σε συνθήκες φτώχειας μεγάλα τμήματα των συνταξιούχων, καθώς σχεδόν ένας στους τρεις έχει συνολικό εισόδημα κάτω από 500 ευρώ μεικτά. Αυτή είναι η «δίκαιη ανάπτυξη» που προπαγανδίζει η κυβέρνηση!
Το «λεπίδι» θα απογειωθεί ξανά και για τις «παλιές» συντάξεις, με την εφαρμογή (από το 2019 ή και νωρίτερα) της ψηφισμένης περικοπής της «προσωπικής διαφοράς» και της κατάργησης των οικογενειακών επιδομάτων.

Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει ο αγώνας, με την συμμετοχή όλων των συνταξιούχων, για την επιστροφή όλων όσων μας έκλεψαν από τις συντάξεις τα προηγούμενα χρόνια, της 13ης και 14ης σύνταξης, την άμεση απόδοση των συντάξεων- εφάπαξ- μερισμάτων, ΕΚΑΣ, τα δικαιώματα μας στην υγεία και ότι άλλο μας έχει αφαιρεθεί στο ακέραιο, γιατί σε όλη τους τη ζωή οι συνταξιούχοι τα πλήρωσαν και δεν τα χρωστούν σε κανέναν δανειστή.

Απαιτούμε την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών – αντιλαϊκών – φορομπηχτικών νόμων. Τις θανατηφόρες διατάξεις περί χηρείας Ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών μας ταμείων. Δεν νομιμοποιούμε στην συνείδηση μας καμία περικοπή.
Απορρίπτουμε την φιλολογία της κυβέρνησης περί ανάπτυξης και σταθερότητας ως διέξοδο γιατί αυτά αποτελούν διέξοδο για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που στον δικό τους βωμό θυσιάζονται οι συντάξεις μας και το σύνολο των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και του λαού.

Keywords
Τυχαία Θέματα