Γρεβενά: «Κόντρες» για τα έργα της Περιφέρειας

12:43 8/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Με ένα έργο ενταγμένο στο νέο ΕΣΠΑ, που ακόμη που ακόμη δεν ξεκίνησε και με έργα στα χαρτιά η ανεργία δεν χτυπιέται στα Γρεβενά», είπε χαρακτηριστικά η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, Γεωργία Ζεμπελιάδου, κάνοντας τον δικό της απολογισμό των έργων της Περιφερειακής Αρχής για το 2016.

Σύμφωνα με την κ. Ζεμπελιάδου, η Δυτική Μακεδονία είναι η τελευταία Περιφέρεια στην απορρόφηση των έργων των ΠΕΠ, με 7,3%, όταν το αντίστοιχο ποσοστό της Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκεται στο 13,5%.

Επίσης κατηγόρησε το περιφερειάρχη, Θεόδωρο Καρυπίδη ότι από την «αρχή της θητείας του έχει βάλει στην άκρη ανθρώπους που έχουν γνώση» και ότι προχωρά «χωρίς γνώση και χωρίς σχέδιο».

Η επικεφαλής του συνδυασμού «Ελπίδα» επισήμανε ότι η 5ετία αυτή θα είναι «η περίοδος των χαμένων ευκαιριών και της αδιαφάνειας», καθώς χάθηκαν όπως είπε ήδη πόροι από έργα στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών.

Απαντώντας ο αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών, Βαγγέλης Σημανδράκος στα όσα είπε η Γεωργία Ζεμπιλιάδου, επικεφαλής του συνδυασμού «Ελπίδα», τόνισε ότι οι «μύθοι του χθες κατέρρευσαν και ο λαός θα κρίνει ποιος θα οδηγήσει στο χθες ή στο αύριο».

«Όταν η κ. Ζεμπιλιάδου, εκμηδενίζοντας το έργο του Περιφερειάρχη και του κάθε Αντιπεριφερειάρχη, χρησιμοποιεί μεθόδους που ο ίδιος ο λαός αποκήρυξε, και δεν αντιλαμβάνεται ότι απευθύνεται σε νοήμον κοινό, τότε η πολιτική από ουσία μετουσιώνεται σε παρωδία», λέει χαρακτηριστικά στη γραπτή του δήλωση ο κ. Σημανδράκος, προτρέποντας την κ. Ζεμπιλιάδου να συνεχίσει να παρευρίσκεται στα έδρανα του Περιφερειακού Συμβουλίου για να «μαθαίνει πως η αλήθεια αργά η γρήγορα κερδίζει το ψέμα και πως οι μύθοι καταρρέουν».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Keywords
Τυχαία Θέματα