Apple Campus 2: Καθυστερήσεις στην κατασκευή λόγω... τελειομανίας (vid)

12:41 8/2/2017 - Πηγή: Pagenews

Οι νέες εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν τα νέα κεντρικά γραφεία της Αpple, ήταν προγραμματισμένο να ολοκληρωθούν εντός του 2015. Ωστόσο, η διαδικασία της κατασκευής καθυστερεί και το «spaceship campus» δεν αναμένεται να ανοίξει πριν από τα τέλη του 2017.

Το project ξεκίνησε το 2011 και βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters, ο λόγος είναι ότι η Apple

είναι εξαιρετικά τελειομανής. Το Reuters μίλησε με άτομα που συμμετέχουν στην κατασκευή και προκύπτει ότι η Apple δίνει τεράστια σημασία στην λεπτομέρεια, αλλά παράλληλα δεν γνωρίζει πολλά για τέτοιες κατασκευές.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που προκύπτει από το ρεπορτάζ είναι ότι η Apple ζήτησε οι πόρτες να είναι απόλυτα επίπεδες, χωρίς να υπάρχει το παραμικρό εμπόδιο όταν πηγαίνεις από έξω προς τα μέσα, και το αντίστροφο. Σχετικά με το θέμα αυτό δαπανήθηκαν μήνες σε συζητήσεις, καθώς οι κατασκευαστές θα έπρεπε να ξοδέψουν χρόνο και χρήμα για να μπορέσουν να βρουν πως θα γίνει κάτι τέτοιο. Η Apple ήταν ανυποχώρητη, καθώς θεωρούσε πως αν οι «μηχανικοί της έπρεπε να προσαρμόσουν τον βηματισμό τους πριν μπουν στο κτίριο, υπάρχει ο κίνδυνος να αποσπαστεί η προσοχή τους από την δουλειά».

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι αρκετοί μήνες ξοδεύτηκαν και για τα απαραίτητα σήματα. Η Apple απαιτούσε μινιμαλιστικό design, αλλά η πυροσβεστική υπηρεσία είχε άλλη άποψη. Ήθελε όσοι βρίσκονται στο κτίριο να μπορούν να διαβάσουν τα σήματα σε περίπτωση ανάγκης. «I’ve never spent so much time on signage», δήλωσε άτομο που δούλεψε για το project.

Αναφέρονται και άλλα παραδείγματα που δείχνουν την εμμονή της Apple στην τελειότητα:

-Από το γυάλινο εξωτερικό του κτιρίου δεν θα έπρεπε να φαίνεται κανένας αεραγωγός ή σωλήνας

Apple έλεγξε χιλιάδες πάνελ οροφής, για να σιγουρευτεί ότι ήταν «άψογα μέσα και έξω»

-Η συζήτηση για τα πόμολα στις πόρτες, πήρε πάνω από ενάμιση χρόνο

Δείτε το βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα