Γρεβενά: Επανέρχεται το ΚΕ.Π.Α Φιλιππαίων

12:43 8/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας και βιωσιμότητας του «Κέντρου Προπονητικού και Αθλητικού Τουρισμού», στους Φιλιππαίους Γρεβενών θα προχωρήσει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να καθοριστούν οι όροι αλλά και οι προϋποθέσεις υλοποίησής του.

Αυτό έγινε γνωστό χθες, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του σχεδίου και των διαδικασιών υλοποίησης από τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρο Καρυπίδη, του αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών, Ευάγγελου Σημανδράκου και στελέχη της Αναπτυξιακής Εταιρίας Δυτικής Μακεδονίας (ΑΝ.ΚΟ.).

Η δημιουργία του «Κέντρου Προπονητικού και Αθλητικού

Τουρισμού», στους Φιλιππαίους Γρεβενών χρονολογείται από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 και ήταν γνωστότερο ως «Κέντρο Προετοιμασίας Αθλητισμού» (ΚΕ.Π.Α.). Το 1995 είχε διατεθεί από τον τότε υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Κώστα Λαλιώτη το ποσό του 1 δις δραχμών για την υλοποίησή του, βάσει και της τότε μελέτης σκοπιμότητας που είχε, αλλά ποτέ το έργο αυτό δεν ξεκίνησε.

Στο νέο ξεκίνημά του, με τη μελέτη που θα γίνει από την ΑΝ.ΚΟ., θα δοθεί η ευκαιρία σε φορείς και πολίτες των Γρεβενών να εκφράσουν πλέον τις απόψεις τους, είτε επί του συνόλου είτε επί λεπτομερειών του σχεδίου, ενώ θα ληφθούν υπόψη όλες οι ισχύουσες προδιαγραφές που προβλέπονται από τη νομοθεσία. Επίσης θα οριστικοποιηθεί η ενδεικτική χωροθέτηση και τα μεγέθη των προβλεπόμενων εγκαταστάσεων, που θα περιλαμβάνουν μεταξύ των άλλων: τμήματα υποδοχής, ανοιχτές και κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας και εστίασης.

Τα Κέντρα Προπονητικού και Αθλητικού Τουρισμού (ΚΕ.Π.Α.Τ.), ιδρύονται αυτοτελώς ή σε συνδυασμό με ξενοδοχειακές υποδομές ή και με άλλες εγκαταστάσεις ειδικών τουριστικών υποδομών.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Keywords
Τυχαία Θέματα