Γρεβενά: «Επίθεση» Χ. Αθανασίου στην Κυβέρνηση για το προσφυγικό

23:13 12/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Επιζήμια για τον τόπο» χαρακτήρισε την Κυβέρνηση από τα Γρεβενά όπου βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή ο βουλευτής Λέσβου της ΝΔ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χαράλαμπος Αθανασίου, αφού όπως τόνισε δεν δίνει καμία προοπτική στους πολίτες με την πολιτική της.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό ο κ. Αθανασίου χαρακτήρισε «λαθεμένη» την πολιτική της Κυβέρνησης για «ανοιχτά σύνορα», επισημαίνοντας ότι αυτή έχει δημιουργηθεί ένα τεράστιο πρόβλημα στις τοπικές κοινωνίες που φιλοξενούν πρόσφυγες

και μετανάστες, φέροντας ως παράδειγμα τη Λέσβο. Όπως τόνισε «οι υποδομές φιλοξενίας στο νησί είναι σε άθλια κατάσταση καθώς έχει μολυνθεί το περιβάλλον γύρω από τον καταυλισμό με τα λύματα να τρέχουν στους δρόμους», ενώ τόνισε ότι δεν επαρκή και η σίτιση των προσφύγων και των μεταναστών οι οποίοι για να τραφούν αναγκάζονται να «κλέβουν ζώα, κοτόπουλα και αμνοερίφια των κατοίκων». Επίσης ο κ. Αθανάσιου επισήμανε ότι υπάρχουν και καταγγελίες ότι πρόσφυγες και μετανάστες «μπαίνουν μέσα στα σπίτια» της περιοχής και ότι «παρενοχλούν γυναίκες και κορίτσια». Τέλος αναφερόμενος για το ενδεχόμενο δημιουργίας Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στα Γρεβενά ο κ. Αθανασίου επισήμανε ότι αυτό «δε θα βοηθήσει σε τίποτα την περιοχή».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Keywords
Τυχαία Θέματα