Απολογισμός δράσης των Ενεργών Πολιτών για το 2015-16

21:37 12/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Άλλη μια χρονιά γεμάτη δράσεις, ολοκληρώνεται για τους Ενεργούς Πολίτες Λάρισας! Το εθελοντικό κίνημα της πόλης , αν και δε σταματάει ποτέ τη λειτουργία του, συνηθίζει τον Ιούνιο να κλείνει τον νοητό κύκλο ροής των δραστηριοτήτων του, για να μπορέσει, κοιτάζοντας πίσω να αποτιμήσει το έργο που έχει κάνει, ώστε να σχεδιάσει τις κινήσεις του για την επόμενη περίοδο!

Οι Ενεργοί πολίτες με τις πολυποίκιλες και ουσιαστικές δράσεις τους στα τεκταινόμενα της πόλης μας, έχουν καταξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών, ενώ και οι θεσμοί της πόλης μας, της περιφέρειας, αλλά και σε ευρύτερο επίπεδο,

που ξεπερνά τα σύνορα της χώρας μας, αναγνωρίζουν την προσφορά τους και αποζητούν τη συνεργασία τους!
Οι δράσεις των Ενεργών Πολιτών εκτείνονται σε πολλά πεδία ενδιαφέροντος της κοινωνικής μας ζωής, τα οποία διαρκώς διευρύνονται, ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν και τις ιδέες για δράσεις των εθελοντών μας!

Στον τομέα των διαθέσεων προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες, η χρονιά ήταν πολύ παραγωγική, αν και συναντήσανε προβλήματα αντιδράσεων συμφερόντων, αλλά και λόγω της κάκιστης νομοθεσίας, που ουσιαστικά δένει τα χέρια των παραγωγών, δημιουργώντας παραγωγούς δύο ταχυτήτων, με τους περισσότερους να μην τους επιτρέπεται να διαθέσουν τη σοδειά τους απευθείας στους καταναλωτές, χωρίς μεσάζοντες. Το κίνημά τους πρωτοστάτησε στον αγώνα για την αλλαγή αυτού του απαράδεκτου καθεστώτος, αγώνας ο οποίος συνεχίζεται!
Το Δωρητήριο Τροφίμων των Εν.Πο.Λ. προσέφερε και φέτος βοήθεια στις 110 οικονομικά αδύναμες οικογένειες που στηρίζει, χάρη στις δωρεές των παραγωγών από τις διαθέσεις προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες, τις προσφορές των πολιτών που προσέρχονται καθημερινά στη Στέγη Αλληλεγγύης, τις εξορμήσεις των εθελοντών τους στα σούπερ-μάρκετ, αλλά και τις προσφορές που τους έχουνε έρθει ακόμα και από ευαισθητοποιημένους πολίτες του εξωτερικού, που μάθανε για τη δράση τους!
Keywords
Τυχαία Θέματα