Γνωρίστε τον πλανήτη Άρη στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

16:23 30/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεχίζονται οι παρατηρήσεις του πλανήτη Άρη από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών σε συνεργασία με το National Geographic, με αφορμή την προβολή της σειράΕθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνώνς ντοκιμαντέρ «Άρης».

Οι ξεναγήσεις του κοινού στο Κέντρο Επισκεπτών του Αστεροσκοπείου, στο Θησείο, συνεχίζονται με ελεύθερη είσοδο (1, 4, 5 και 6 Δεκεμβρίου, από τις 20:00 έως τις 22:00) και σειρά προτεραιότητας.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να παρατηρήσουν τον

ουρανό με το ιστορικό τηλεσκόπιο Δωρίδη στον λόφο της Πνύκας, ενώ άλλα δύο φορητά τηλεσκόπια θα είναι διαθέσιμα για την παρατήρηση, στο μέτρο που οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν.

Στο πλαίσιο των ξεναγήσεων, μεταξύ άλλων, οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν σχέδια παρατηρήσεων του γειτονικού πλανήτη από τον αστρονόμο και διευθυντή του ΕΑΑ, Δημήτρη Κοκκίδη, που πραγματοποίησε με το τηλεσκόπιο Δωρίδη στο δεύτερο ήμισυ του 19ου αιώνα. Θα εκτίθενται, επίσης, παρατηρήσεις του πλανήτη από τον αστρονόμο Ιωάννη Φωκά από ένα αστεροσκοπείο στη Γαλλία.

Ακόμη, για πρώτη φορά, θα εκτεθούν δύο ιστορικά βιβλία του Γάλλου αστρονόμου Καμίγ Φλαμαριόν, που αφορούν παρατηρήσεις του πλανήτη Άρη κατά τον 19ο αιώνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα