Γκραν Πρι Αζερμπαϊτζάν: Νικητής ο Χάμιλτον, οι Red Bull αλληλοεξουδετερώνονται

21:14 29/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Λιούις Χάμιλτον με Mercedes ήταν ο μεγάλος νικητής ενός ακόμη επεισοδιακού Γκραν Πρι του Αζερμπαϊτζάν, τόσο επεισοδιακού, που ακόμα και ο ίδιος δήλωσε ότι αισθανόταν περίεργα που κέρδισε.

Αρχικά, φαινόταν ότι ο Σεμπάστιαν Φέτελ θα πήγαινε για την τρίτη νίκη της χρονιάς. Μέχρι που οι δύο Red Bull των Ρικιάρντο και Φερστάπεν συγκρούστηκαν μεταξύ τους, προκαλώντας την έξοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας. Η

Mercedes είδε την ευκαιρία που περίμενε και κάλεσε αστραπιαία τον Βάλτερι Μπότας στα πιτ, τακτική που απέδωσε, καθώς εκεί που ο Φινλανδός ήταν 9 δευτερόλεπτα πίσω από τον Γερμανό, κατάφερε να βρεθεί μπροστά του μετά την αλλαγή.

Με την επανεκκίνηση, ο Φέτελ προσπάθησε να περάσει αμέσως τον Μπότας, αλλά έκανε λάθος εκτίμηση στο φρενάρισμά του, πέφτοντας μέσα σε λίγα μέτρα από την 1η θέση στην 4η, όπου και τερμάτισε.

Εκεί όμως που ο Μπότας φαινόταν ότι θα πήγαινε για την πρώτη του νίκη φέτος, η Θεά Τύχη είχε αντίθετη άποψη, καθώς 3 γύρους πριν το τέλος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει όταν, περνώντας πάνω από συντρίμμια που βρίσκονταν στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού, το πίσω δεξί του ελαστικό έσκασε.

Έτσι, η νίκη έπεσε στην αγκαλιά του Χάμιλτον σαν ώριμο φρούτο, αποτέλεσμα, που σε συνδυασμό με την 4η θέση του Φέτελ, του έδωσε την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα.

Δεύτερος τερμάτισε τελικά ο Κίμι Ράικονεν με Ferrari, μπροστά από έναν πανευτυχή Σέρχιο Πέρες που ανέβηκε στο βάθρο με τη Force India για δεύτερη φορά σε τρεις αγώνες στο Αζερμπαϊτζάν.

Άνθρωπος του αγώνα, ψηφίστηκε από τους οπαδούς ο Σαρλ Λεκλέρ, ο οποίος με την Alfa Romeo Sauber τερμάτισε στην 6η θέση, κερδίζοντας τους πρώτους του βαθμούς στη Φόρμουλα 1.

Επόμενο ραντεβού, στις 13 Μαϊου για τον Γκραν Πρι της Ισπανίας.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα