Κομοτηνή: 29-4-2018 Ειδήσεις

19:59 29/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Πολιτική
Δήλωση του συντονιστή της Ν.Ε. Ροδόπης
Σε αιχμηρή δήλωση προέβη ο συντονιστής της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης κος Σταμάτης Σακελίων με την οποία απαντά στην δήλωση του υποψήφιου προέδρου της ΝΟΔΕ Ροδόπης Μιχάλη Κακουλίδη, ο οποίος έκανε λόγο για « την μη κυβερνησιμότητα των βουλευτών της Ροδόπης».

« Εικάζω ότι θέλει να πει πως η περιοχή μας δεν έχει υπουργό στην κυβέρνηση. Να του θυμίσω

απλώς ότι το γεγονός πως το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. είχαν υπουργούς από την Ροδόπη αυτό δεν απέτρεψε την χρεοκοπία της χώρας. Να του επισημάνω επίσης πως ανεξαρτήτως της γεωγραφικής σύνθεσης της κυβέρνησης αυτή η κυβέρνηση θα βγάλει σε λίγους μήνες την χώρα από τα μνημόνια που εσείς μας βάλατε.» αναφέρει ο κος Σακελίων και σημειώνει «Σε κάθε περίπτωση δεν θεωρώ πως αυτού του είδους η αντιπολίτευση βοηθά τον τόπο. Για να μην ανησυχεί όμως ο κ. Κακουλίδης σπεύδω να τον ενημερώσω ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δουλεύουν αόκνως για την περιοχή όπως άλλωστε και το κόμμα. Γιατί η αριστερά δεν έχει στην πολιτική λογική της τον «κολλητό υπουργό».» Κι ως παράδειγμα αυτής της πολιτικής αναφέρει στην ίδια δήλωση την ανέγερση του νέου νοσοκομείου Κομοτηνής καταλήγοντας με ερώτημα: «Τρανότερο παράδειγμα αυτής της διαφορετικής λογικής είναι το νέο Νοσοκομείο της Κομοτηνής. Ο Ανδρέας Ξανθός υπουργός Υγείας είναι βουλευτής Ρεθύμνου αλλά το νοσοκομείο θα γίνει στην Κομοτηνή. Μπορεί να μας πει ο κ. Κακουλίδης γιατί οι δικοί του ΡοδοπίτεςΥπουργοί, δεν το κατάφεραν;»

Κινήματα- Συνδικαλισμός
Εργατικό Κέντρο Ξάνθης: Η 1η Μάη είναι απεργία, είναι ημέρα της παγκόσμιας εργατικής τάξης και εφαλτήριο των αγώνων.
«Η 1η Μάη είναι απεργία, είναι ημέρα της παγκόσμιας εργατικής τάξης και εφαλτήριο των αγώνων.» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης. «Η 1Η Μάη αποτελεί ημερομηνία σταθμό για την εργατική τάξη και τους αγώνες της. Η 1η Μάη είναι η μέρα μας, είναι η μέρα της εργατικής τάξης που σηματοδοτεί τον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Τιμούμε όλους όσους έδωσαν τη ζωή τους για να έχουμε τώρα εμείς δικαιώματα στη δουλειά, στη ζωή και να ζούμε σε ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση.» αναφέρεται στην ανακοίνωσης. Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται « Η βάρβαρη πολιτική που ακολουθείται τσακίζει τους εργαζόμενους γι αυτό είναι καθήκον μας με τους αγώνες να ανατρέψουμε αυτή τη βαρβαρότητα που ζούμε. Αυτή η επιλογή είναι η μόνη που μπορεί να δώσει θετικές εξελίξεις και νικηφόρα αποτελέσματα στα προβλήματα που βιώνουμε και στην κατάργηση της εκμετάλλευσης. Η αντεργατική, αντιλαϊκή συμπεριφορά δεν έχει τέλος. Ενόψει του εορτασμού της πρωτομαγιάς, σας καλούμε στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την 1η Μάη 2018, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του εργατικού κέντρου Ν. Ξάνθης.» την ανακοίνωση υπογράφει ο Πρόεδρος, Άγγελος Μπεμπεκίδης και ο Γεν. Γραμματέας, Σπύρος Παπαχρήστου.

Πολιτισμός

80 «Φιλοτέχνες» χόρεψαν στο προαύλιο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου
Την παγκόσμια Ημέρα χορού τίμησαν σήμερα 80 χορευτές , μέλη της Στέγης Πολιτισμού Παράδοσης και Λαογραφίας «Φιλοτέχνες» στον προαύλιο χώρο του καθεδρικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, μετά την τέλεση της θείας Λειτουργίας, την οποία παρακολούθησαν όλα τα μέλη των τμημάτων του Παραδοσιακού Χορού. Τους χορευτές συνόδευαν η πρόεδρος του Συλλόγου, η κα Ιωάννα Αλμπανίδου, ο χοροδιδάσκαλός Κυριάκος Αντωνίου, οι δάσκαλοι των Τμημάτων εκμάθησης παραδοσιακών μουσικών οργάνων του Συλλόγου, Δημήτρης Κυριακάκης, Γιώργος Αθανασιάδης, Θάνος Καρακατσιάνης και Κυριάκος Τσακιράκης. Τους χορούς από όλη τη Θράκη παρακολούθησαν δεκάδες πολίτες που καταχειροκρότησαν την προσπάθειά τους.

Αναφορά στον Δημήτρη Σταθόπουλο
« Από τους πνευματικούς ανθρώπους της περιοχής μας, με τους οποίους έχω τη χαρά να συνεργάζομαι και να συμπορεύομαι – πάνω από σαράντα χρόνια – στο χώρο της δημιουργίας, του πολιτισμού και της παιδείας γενικότερα, ο Δημήτρης Σταθόπουλος προσομοιάζει με τον Νίκο Καζαντζάκη.» ανέφερε ο συγγραφέας –φιλόλογος Θανάσης Μουσόπουλος στα εγκαίνια της αφιερωματικής έκθεσης που διοργάνωσε το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στο έργο του Δημήτρη Σταθόπουλου. « Το μότο της «Αναφοράς στον Γκρέκο» απόλυτα ταυτίζεται με την ψυχοσύνθεση, τη δημιουργικότητα, την αέναη ζωτική ορμή θα ’λεγα του Δημήτρη. Και οι τρεις αναβαθμοί του Καζαντζακικού λόγου ισχύουν για τον εκρηκτικό Σταθόπουλο: διαρκής επιδίωξη έντασης – αναζήτησης – διακινδύνευσης – προσφοράς. Μέχρις εσχάτων αγώνας για τις ιδέες και την έκφραση. Παιδί με τα όλα του… αιώνιος έφηβος, κατά τον Πλάτωνα, μάλιστα, «Έλληνες αεί παίδες εισί». Ο Δημιουργός, ο λογοτέχνης είναι ένα αιώνιο παιδί.» τόνισε μεταξύ άλλων. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό έως τα τέλη Μαΐου.

Συναυλίες του Μουσικού σχολείου
Εμφανίσεις στην περιφέρεια πραγματοποιεί το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής. Ήδη προηγήθηκε η εμφάνιση στην Ξάνθη και θα ακολουθήσει νέα εμφάνιση την Κυριακή 6 Μαΐου στην Καβάλα. Το πρόγραμμα , σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Χρόνος» περιλαμβάνει δύο ακόμη εμφανίσεις, την Τετάρτη 9 Μαΐου στην Αλεξανδρούπολη και την Παρασκευή 11 Μαΐου στην Κομοτηνή στο πλαίσιο των «Ελευθερίων».

Εορτασμοί Επέτειοι
«Εορτασμός Αγίας Ειρήνης» και εκδηλώσεις στην μνήμη των ηρώων
Εκδηλώσεις στη μνήμη των ηρώων του πολέμου του 1940 και των θυμάτων της κατοχής 1940-1944 στην Αγία Ειρήνη Ασκητών θα γίνουν την Κυριακή 06-05-2018 με πρωτοβουλία του Συλλόγου Καππαδοκών και Μικρασιατών Ν.Ροδόπης «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ασκητών. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής: Σάββατο 5 Μαΐου και ώρα 19.00 Εσπερινός, Κυριακή 6 Μαΐου και ώρα 07.00 Όρθρος, Θεία Λειτουργία, Αρτοκλασία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος και στις 10.00 θα ψαλθεί επιμνημόσυνη δέηση – κατάθεση στεφάνων. Θα ακολουθήσουν εορταστικές-ψυχαγωγικές εκδηλώσεις στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου του χωριού με προσφορά παραδοσιακού φαγητού και λαϊκή ορχήστρα.

Αστυνομικό δελτίο
Πήρε φωτιά διαμέρισμα από καντήλι

Φωτογραφία Πυροσβεστική

Ένα διαμέρισμα πήρε φωτιά το πρωί της Κυριακής στην οδό Καραϊσκάκη στην Ξάνθη. Σύμφωνα με το ενημερωτικό site xanthi2.gr “Το αντρόγυνο που κατοικεί στο διαμέρισμα 6ου ορόφου, άναψε το πρωί το καντήλι και έφυγε για την εκκλησία. Όμως από εκεί πήρε φωτιά ένα ύφασμα με αποτέλεσμα να ξεσπάσει σοβαρή πυρκαγιά. Τα παιδιά που ήταν εκείνη την ώρα στο διαμέρισμα αποχώρησαν έγκαιρα. Επί τόπου επενέβη η Πυροσβεστική Ξάνθης με δύο οχήματα και αρκετούς πυροσβέστες και κατάφερε να περιορίσει τη φωτιά στο χώρο της κουζίνας ώστε να μην επεκταθεί στο υπόλοιπο σπίτι. Από τη φωτιά προξενήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές αλλά όλοι είναι καλά στην υγεία τους.”

Συνελήφθησαν 2 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθησαν προχθές (27-4-2018) τις πρώτες πρωινές ώρες, στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο (2) διακινητές, ένας 30χρονος ημεδαπός και ένας 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Νεπάλ, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Νεπάλ και Πακιστάν. Αναλυτικότερα, στην παλαιά Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης (πλησίον Κοπτερού), οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον ημεδαπό και συνοδηγό τον υπήκοο Νεπάλ, πλην όμως ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Στη συνέχεια, το όχημα εισήλθε στον οικισμό του Κοπτερού, όπου ο οδηγός του το ακινητοποίησε και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε άμεσα και συνελήφθη. Σε έλεγχο που ακολούθησε στο αυτοκίνητο, συνελήφθη και ο συνοδηγός, ενώ διαπιστώθηκε ότι οι δύο δράστες, μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες. Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου.

Καιρός
Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το μεσημέρι και το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές η μεμονωμένες καταιγίδες προβλέπει για αύριο η ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

www.ert.gr

Keywords
κομοτηνη, ειδήσεις, συριζα, κος, νοδε, ΠΑΣΟΚ, χρεοκοπια, απεργια, γεν, παπαχρηστου, προσφορες, μαΐου, εμφάνιση, ξανθη, νέα, καβαλα, αλεξανδρουπολη, μνήμη, site, ημεδαπός, Νεπάλ, συλληψεις, ΕΜΥ, ert, ρια αντωνιου, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, αλλαγη ωρας, απεργια ταξι, τονια αντωνιου, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, καιρος, η ημέρα της γης, φωτια, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, αστυνομικο τμημα, αποτελεσματα, βουλευτες, ημεδαπός, ημερομήνια, μνήμη, αυτοκινητο, δουλεια, εθνικη, θρακη, πλαισιο, προγραμμα, πυροσβεστικη, υγεια, ωρα, αγωνες, αει, αθανασιαδης, γεγονος, γεν, γινει, δηλωση, δωσει, αιθουσα, ειρηνη, εκθεση, εκκλησια, εκμεταλλευση, εκρηκτικο, εκφραση, εμφάνιση, εφυγε, ζωη, ιδεες, ιδια, θεια λειτουργια, ιδρυμα, ιωαννα, υφασμα, κελσιου, κυβερνηση, κομμα, κος, λειτουργια, λογο, μαη, μαΐου, μηνες, μοτο, νικο, νοδε, οδηγος, ορμη, οχηματα, οχημα, παιδι, παιδια, πακισταν, προβληματα, πρωι, σαββατο, συνεχεια, συγκεντρωση, σπιτι, σχολειο, τμημα, τριτη, υπηκοος, χαρα, ωρες, αγωνας, μποφορ, δημητρης, δικαιωματα, εμφανισεις, χωρα, κυριακη, νοσοκομειο, ορχηστρα, σημα, site, σπυρος, θανασης, θανος, θεια, θερμοκρασια, υγειας
Τυχαία Θέματα