Γιορτή της Επιτροπής Ειρήνης με μαθητές κατά των πολέμων

15:12 20/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι πόλεμοι μέσα απο τα μάτια των παιδιών θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της έκθεσης ζωγραφικής και κατασκευών που θα εγκαινιαστεί την ερχόμενη Πέμπτη 26 Απριλίου στις 9.30 στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας.

Τα έργα είναι εμπνευσμένα από την αφίσα που κυκλοφόρησε η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και την Ειρήνη στα σχολεία της χώρας μας με θέμα: Μια εικόνα, τρία ερωτήματα;
Γιατί γίνονται οι πόλεμοι;
Γιατί ξεριζώνονται εκατομμύρια άνθρωποι από τις εστίες τους;
Γιατί να σκοτώνονται οι λαοί για τ΄αφέντη

το φαϊ;
Σε αυτή τη δράση καλλιτεχνικής-πνευματικής δημιουργίας παίρνουν μέρος παιδιά και νέοι από το:
1ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης
15ο Δημ. Σχολείο Λάρισας
43ο Δημ. Σχολείο Λάρισας
Δημ. Σχολείο Τερψιθέας
6ο Γυμνάσιο Λάρισας
5ο Εσπερινό Γυμνάσιο Λάρισας
5ο Εσπερινό Λύκειο Λάρισας
3ο Εσπερινό ΕΠΑΛ
ΣΔΕ (Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας)

Η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας θα υποδεχθεί τα παιδιά και θα διοργανώσει γιορτή προς τιμήν τους στο αμφιθέατρο της Δημ. Πινακοθήκης Λάρισας. Κατά τη διάρκεια της γιορτής θ΄ ακουστούν ποιήματα, τραγούδια, παραμύθι που έγραψαν τα ίδια τα παιδιά, και τραγούδια της προσφυγιάς. Τέλος θα έχουν τη χαρά να παρακολουθήσουν Καραγκιόζη και κουκλοθέατρο.
Η Έκθεση θα διαρκέσει μια εβδομάδα (από 26 Απριλίου εως 3 Μαϊου).

Η πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ Λάρισας Δήμητρα Παπαστεργίου σε συνέντευξη τύπου αναφέρθηκε στην κατάσταση στο Αιγαίο που δείχνει κλιμάκωση της κατάστασης και αύξηση των πολεμικών κινδύνων, στην επέμβαση των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στα Βαλκάνια, στην κατάσταση στη Συρία και την Παλαιστίνη.

Είπε, επίσης οτι η ελληνική κυβέρνηση στο όνομα της λεγόμενης «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» αναλαμβάνει ενεργό και ταυτόχρονα βρώμικο ρόλο ως σημαιοφόρος των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, εμπλέκοντας τη χώρα μας ακόμη βαθύτερα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, με απρόβλεπτες και επικίνδυνες συνέπειες για το λαό.

« Στην πόλη μας εκτός από το Ευρωενωσιακό Στρατηγείο που εδρεύει στην 1ηΣτρατιά, θα αξιοποιηθεί η 110 Πτέρυγα Μάχης ως βάση αμερικανικών DRONES (μη επανδρωμένα αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ ) και σύμφωνα με πληροφορίες από το Μάη θα αρχίσουν να επιχειρούν από εκεί, σε πρώτη φάση υπό το πρόσχημα εξάμηνης «συνεκπαίδευσης» με αντίστοιχα ελληνικά τέτοια μέσα, τα οποία βέβαια έχουν πολύ χαμηλότερες δυνατότητες», είπε η κα Παπαστεργίου.

Η ΕΕΔΥΕ μπροστά σε όλες αυτές τις εξελίξεις όρισε την Κυριακή 13 του Μάη ως ημέρα ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ. Κατά την ημέρα αυτή θα πραγματοποιηθεί στην Λάρισα Πανθεσσαλική πορεία Ειρήνης.

– Οι Γραμματείες της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη(ΕΕΔΥΕ) Λάρισας, Βόλου, Τρικάλων και Καρδίτσας διοργανώνουν κοινή πορεία Ειρήνης την Κυριακή 13 Μάη 2018. Η συγκέντρωση-πορεία θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. από την πλατεία Α.Τ.Α. της Λάρισας και θα τερματίσει στην 1η Στρατιά. Θα υπάρξει καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Ψήφισμα θα επιδοθεί τόσο στο Αρχηγείο του Α.Τ.Α. όσο και στην 1η Στρατιά.
Απευθύνουμε μαζικό κάλεσμα συμμετοχής προς τους φορείς, τα σωματεία, τη νεολαία, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς της πόλης μας για να διατρανώσουμε τη θέλησή μας κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων και των αιτιών που τους προκαλούν.

Στις 8 Μαϊου ημέρα Τρίτη και ώρα 7:00 μ.μ. Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας, οι φίλοι του Ιστορικού Μουσείου Αμπελακίων περιόδου 1940-1949 η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας και η ΠΕΑΕΑΔΣΕ συνδιοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στα 10 χρόνια λειτουργίας του Μουσείου και στη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 9 Μαϊου.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γιορτή, Επιτροπής Ειρήνης,giorti, epitropis eirinis