Οι συνταξιούχοι Ν.Λάρισας λένε ΟΧΙ σε νέες περικοπές στις 24 Απρίλη

14:01 20/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις Ν.Λάρισας καλούν τους συναδελφόυς τους να πουν «Όχι σε άλλες περικοπές στις συντάξεις» στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας στις 10 το πρωί την Τρίτη 24 Απριλίου.

«Οι συνταξιούχοι σηκώνουν 9 χρόνια τώρα το βάρος της κρίσης, με τις συντάξεις τους να έχουν κατακρεουργηθεί» είπε ο Θόδωρος Καραγιώργος πρ. των συνταξιούχων Δημοσίου Ν.Λάρισας. Ο κ.Καραγιώργος εκτίμησε οτι οι συνταξιούχοι θα χάσουν ακομη 2 μηνιάτικα με τον επανυπολογισμό των συντάξεων και την προσωπική διαφορά, ενώ από 1/1/2019 το νέο χαμηλότερο αφορολόγητο

θα τους στερήσει ακόμη έναν μισθό του μήνα.

Ο Θανάσης Κουμαντζέλης, πρ. των συνταξιούχων του ΙΚΑ του Ν.Λάρισας είπε οτι οι νέες περιοκοπές στις συντάξεις υπολογίζονται απο 18% μέχρι και 40% και κάλεσε τους συνταξιούχους να αφήσουν τους καναπέδες και να συμμετέχουν στις διαμαρτυρίες. Ειναι παγίδα, είπε, αυτο που λένε οτι «δεν γίνεται τίποτα». Αν δεν ήμασταν στο δρόμο όλα αυτά τα χρόνια, οι περικοπές θα ήταν μεγαλύτερες, συνέχισε, και κάλεσε τους συναδέλφους του να μην πέσουν μέσα σε αυτή την παγίδα.

Ο Στέργιος Τσούτσιας , πρ. των συνταξιούχων εμπόρων Ν.Λάρισας αναφέρθηκε στα προβλήματα στον χώρο της Υγείας και συγκεκριμένα στον θεσμό του οικογενειακού γιατρού και στην αδικία στις συντάξεις χηρείας.

Οι συνταξιούχοι ζητούν, επίσης, να αποδοθεί άμεσα, χωρίς αιτήσεις και δικαστήρια, ο,τι παρακτρατείται για την εισφορά αλληλεγγύης.

Στην συγκέντρωση στις 24 Απρίλη ομιλητές θα είναι ο Δήμος Κουμπούρης (ΙΚΑ) και ο Χρήστος Κολοβός (ΟΑΕΕ)

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα