«Γεύσεις από Ελλάδα» στην ΕΡΤ2

02:04 10/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένα ταξίδι γεμάτο ελληνικά αρώματα, γεύσεις και χαρά, μεταδίδεται κάθε μέρα απο τη συχνότητα της ΕΡΤ2 στις 13:30.

Η εκπομπή με τίτλο «Γεύσεις από Ελλάδα», κάθε μέρα έχει θέμα της ένα προϊόν από την ελληνική γη και θάλασσα.

Η παρουσιάστρια της εκπομπής, δημοσιογράφος Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη, υποδέχεται στην κουζίνα, σεφ, παραγωγούς και διατροφολόγους απ’ όλη την Ελλάδα για να μελετήσουν μαζί την ιστορία

και τη θρεπτική αξία του κάθε προϊόντος.

Οι σεφ μαγειρεύουν μαζί με την Ολυμπιάδα απλές και ευφάνταστες συνταγές για όλη την οικογένεια.

Οι παραγωγοί και οι καλλιεργητές περιγράφουν τη διαδρομή των ελληνικών προϊόντων -από τη σπορά και την αλίευση μέχρι το πιάτο μας- και μας μαθαίνουν τα μυστικά της σωστής διαλογής και συντήρησης.

Οι διατροφολόγοι-διαιτολόγοι αναλύουν τους καλύτερους τρόπους κατανάλωσης των προϊόντων, «ξεκλειδώνουν» τους συνδυασμούς για τη σωστή πρόσληψη των βιταμινών τους και μας ενημερώνουν για τα θρεπτικά συστατικά, την υγιεινή διατροφή και τα οφέλη που κάθε προϊόν προσφέρει στον οργανισμό.

Δείτε σήμερα: «Ταχίνι»

Μαγειρεύουμε δύο νηστίσιμες συνταγές με ταχίνι. Η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Ιωσήφ, του γιου του Ιακώβ, που αναφέρεται στη Παλαιά Διαθήκη και στην άκαρπη συκιά, που την καταράστηκε ο Χριστός και ξεράθηκε μ’ ένα Tου λόγο. Ενημερωνόμαστε για τη σημασία της Μεγάλης Δευτέρας αλλά και τη σύνδεσή της με το ταχίνι. Ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης μαγειρεύει μαζί με την Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη ρεβυθοκεφτέδες με ταχίνι και κέικ με ταχίνι για όλη την οικογένεια. Ο Νίκος Γαβρίλης μας μαθαίνει τη διαδρομή του πλούσιου σε βιταμίνες υλικού που είναι το ταχίνι και ο διατροφολόγος – διαιτολόγος Σταμάτης Μουρτάκος μας ενημερώνει για τις ιδιότητες που έχει το ταχίνι και τα θρεπτικά του συστατικά.

Παρουσίαση-επιμέλεια: Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη.

Αρχισυνταξία: Μαρία Πολυχρόνη.

Σκηνογραφία: Ιωάννης Αθανασιάδης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Ανδρέας Ζαχαράτος.

Διεύθυνση παραγωγής: Άσπα Κουνδουροπούλου – Δημήτρης Αποστολίδης.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης.

Keywords
Τυχαία Θέματα