Στους πρόποδες του Ολύμπου …τζούντο για όλους !

23:10 9/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με τη συμμετοχή 800 αθλητών και αθλητριών από δέκα χώρες πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 14ο Διεθνές τουρνουά τζούντο «Olympus judo cup» 2017.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο τουρνουά τζούντο στην Ελλάδα που φιλοξενήθηκε στους πρόποδες του μυθικού βουνού και στο Κλειστό Γυμναστήριο Λιτοχώρου «Πύρρος Δήμας» και έδωσε τις δυνατότητες κυρίως στους νέους και στις νέες να μετρήσουν τις δυνάμεις τους ενόψει των μεγάλων διοργανώσεων

σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Μεταξύ του τουρνουά ξεχώρισαν οι αγώνες του πανελληνίου πρωταθλήματος τζούντο ατόμων με προβλήματα όρασης. Μιλώντας στην ΕΡΤ ο παραολυμπιονίκης Κλήμης Παπαχρήστου που πήρε μέρος σε τέσσερις Ολυμπιάδες και ετοιμάζεται για την πέμπτη στο Τόκιο, επεσήμανε την σπουδαιότητα των αγώνων και στάθηκε ιδιαίτερα στο τζούντο που δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους ανθρώπους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και κυρίως στα άτομα με αναπηρία όρασης.

Σημαντικούς χαρακτήρισε τους αγώνες αυτούς και ο Ομοσπονδιακός προπονητής Ατόμων με Αναπηρία Σταύρος Στραγάλης καθώς και ο αθλητής με προβλήματα όρασης Χρήστος Τσιούρης.

Μεταξύ των νικητών του τουρνουά ήταν ο Βαλκανιονίκης Αριστοτέλης Κουκιώτης του SOUKORA Κατερίνης και η Χρυσάνθη Σκορδά του ΤΟΚΑ Βριλησσίων.

Στους νικητές των αγώνων και τις νικήτριες απονεμήθηκαν διπλώματα, αναμνηστικά μετάλλια και κύπελλα.

Κατά τη διάρκεια τελετής των αγώνων σύλλογοι της περιοχής παρουσίασαν χορούς ρυθμικής και χόρεψαν συρτάκι και άλλους χορούς κερδίζοντας το χειροκρότημα αθλητών και θεατών. Τους αγώνες στήριξε για μια ακόμη χρονιά ο Δήμος Δίον -Ολύμπου που φιλοξενεί στην περιοχή τέσσερις συλλόγους τζούντο.

Keywords
Τυχαία Θέματα