Γ.Μπουρνούς: “Τιμάμε το Πολυτεχνείο- Η απαγόρευση είναι μέτρο χουντικής έμπνευσης”

15:14 17/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Για τον εορτασμό της σημερινής επετείου του Πολυτεχνείου και την απόφαση της ΕΛ.ΑΣ για την απαγόρευση των υπαίθριων συναθροίσεων, μίλησε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο Βουλευτής νομού Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς τονίζοντας ότι “το πρόβλημα της ΝΔ με την επέτειο της 17ης Νοέμβρη δεν είναι η πανδημία και η διαχείρισή της. Είναι η ίδια η επέτειος, το μήνυμα και η ουσία της. Γι αυτό έβαλε την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να πάρει μέτρα χουντικής έμπνευσης για το προσεχές τριήμερο, που

καταγγέλλει ως αντισυνταγματικά μέχρι και η Ένωση Δικαστών. Ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε να ενώσει την αριστερά. Εμείς πρώτοι είπαμε, ότι δεν πρέπει να γίνονται διαδηλώσεις. Το πρόβλημα μας είναι η αναστολή του Συντάγματος με μια απόφαση της ΕΛ.ΑΣ την οποία διέταξε ο Πρωθυπουργός και ο κ. Χρυσοχοΐδης.”

Για το εορτασμό του Πολυτεχνείου στη Μυτιλήνη ο κ. Μπουρνούς τόνισε, ότι “ως Βουλευτής Νομού Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σήμερα στις 4 το απόγευμα, μαζί με περιορισμένο αριθμό συντρόφων μου, φορώντας τις μάσκες μας, θα καταθέσουμε στεφάνια στο μνημείο του Μιχάλη Μυρογιάννη στη Μυτιλήνη, του εν ψυχρώ δολοφονημένου Μυτιληνιού, στις 18/11/1973, στη συμβολή των οδών Πατησίων και Στουρνάρη, από το χέρι του φασίστα χουντικού Συνταγματάρχη Ντερτιλή.  Θα τιμήσουμε τον δολοφονημένο συμπατριώτη μας και στο πρόσωπό του όλους τους νεκρούς της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.”

The post Γ.Μπουρνούς: “Τιμάμε το Πολυτεχνείο- Η απαγόρευση είναι μέτρο χουντικής έμπνευσης” appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα