Μνήμες του Πολυτεχνείου – Ο Γιάννης Παυλής περιγράφει τα γεγονότα όπως τα έζησε

15:14 17/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

“Το Πολυτεχνείο είναι ένα μεγαλείο. Είναι το θάρρος των ανθρώπων, που στάθηκαν μπροστά στα όπλα και τα τανκς, είναι η συμπαράσταση του κόσμου. Έτυχε να είμαι μέσα στο Πολυτεχνείο 30 μέτρα από την πύλη τη στιγμή που μπήκε το τανκ. Είναι ζωντανές οι μνήμες μου. Είναι στιγμές, που όσοι τις ζήσαμε δεν μπορεί κανείς να τις ξεχάσει. Σ’ ακολουθούν και σημαδεύουν όλη σου τη ζωή.”

Μ’ αυτά τα λόγια ο φαρμακοποιός Γιάννης Παυλής περιγράφει στην ΕΡΤ Αιγαίου, όλα όσα έζησε τις μέρες του Πολυτεχνείου,

μαζί με μια παρέα Μυτιληνιών φοιτητών, οι οποίοι στη συνέχεια δημιούργησαν τη Λεσβιακή Ένωση Σπουδαστών που πρόσφερε πολλά και στο αντιδικτατορικό αγώνα.

“Το Πολυτεχνείο μας δίδαξε μια στάση ζωής, μας δίδαξε τις αρχές της δημοκρατίας και της ελευθερίας να αγωνιζόμαστε για τα όλα προβλήματα, να συμμετέχουμε σε κοινωνικούς αγώνες, να βοηθάμε τον συνάνθρωπο. Δεν είναι μουσειακό είδος το Πολυτεχνείο είναι ζωντανό και πάντα επίκαιρο”, τονίζει ο κ. Παυλής.

Σχετικά με την απόφαση για την απαγόρευση συναθροίσεων ο κ. Παυλής την χαρακτήρισε “επικίνδυνη καθώς ανοίγει παράθυρο να γυρίσουμε πίσω σε αυταρχικές και ανελεύθερες καταστάσεις ,που μας γυρνάνε στα χρόνια της δικτατορίας. Καμία υπεύθυνη πολιτική ηγεσία δεν έχει το δικαίωμα να εθίζει τον κόσμο σε τέτοιου είδους απαγορεύσεις,”σχολίασε χαρακτηριστικά.

 

The post Μνήμες του Πολυτεχνείου – Ο Γιάννης Παυλής περιγράφει τα γεγονότα όπως τα έζησε appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα